ZA LJETNI LOOK

Sviđaju vam se haljine s uzorkom, ali nemate ideja kako ih kombinirati? Evo nekoliko cool prijedloga

24.06.2022 u 10:33

Bionic
Reading

Haljine s uzorkom doista su sjajno rješenje za nadolazeće ljetne dane, a osim što nas u jednom potezu rješavaju nerijetko mučnih dvojbi oko stiliziranja, među najpoželjnijim su trendovima tijekom toplijeg razdoblja

Uz crnu i bijelu haljinu u garderobi svake zaljubljenice u modu trebale bi se naći i uvijek poželjne varijante s uzorcima poput trendi kvadratića, cvjetića, točkica, prugica, grafičkih dezena...

Ukoliko ste i vi ljubiteljica uzoraka, imamo nekoliko sjajnih ideja kako ovoga ljeta kombinirati takve komade i privlačiti poglede na gradskim ulicama.

Karirani uzorak

Zaboravite na modele haljina bez rukava - ovoga je ljeta sve u znaku neodoljivih puf rukava ili sličnih voluminoznih varijanti.

Još ako se odlučite za neodoljivi karirani uzorak, bit ćete totalno u trendu. Naime, tzv. cottagecore trend na najbolji način utjelovljuje seosku idilu te donosi dašak bliskosti s prirodom na vrući asfalt. Kako ga kombinirati? S ravnim sandalama ili tenisicama, a look zaokružite razigranom torbom ili upečatljivim nakitom.

  • +48
Haljine cvjetnog printa Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Cvjetni uzorak donosi dašak romantike

Cvjetni uzorak i romantični look na krilima hypea oko serije 'Bridgerton' vratila je ovakav stil na modnu scenu. Nježne boje i detalji poput volana najbolje se kombiniraju s jednako nježnim dodacima: štiklama s tankim remenčićima ili elegantnim nakitom. Dodajte dašak modernoga doba s nečim neočekivanim: npr. trendi torbicom, a nitko vam neće zamjeriti niti sportske sandale niti tenisice.

Animal print

Bez obzira na sve trendove, odvažni 'životinjski' uzorci godinama ne silaze s ljestvica popularnosti. Pravila su tu da se krše pa slobodno pokažite svoju divlju stranu: sandale platforme i statement nakit sjajno izgledaju u kombinaciji s ovakvim kreacijama. Što se tiče detalja, nećete pogriješiti niti s ruksakom ili zanimljivom torbom.

Egzotični 'ikat' uzorci

'Ikat' uzorci su apsolutno najvrući trend ovoga ljeta: radi se o specifičnom uzorku tkane tkanine koja se može vidjeti u Japanu, Indoneziji, ali i na Mallorci. Savršeno izgledaju ako ih nosite preko bikinija i u kombinaciji s ležernim torbama od rafije ili neodoljivim heklanim torbicama - baš za plažu. Nosite ih s japankama ili sportskim sandalama za cool ljetni look.