SPORTAŠI NAJSIGURNIJI

Na cesti se čuvajte odvjetnika, bankara i brokera

  • Autor: I. Ć.
  • Zadnja izmjena 18.02.2010 17:29
  • Objavljeno 18.02.2010 u 15:18
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Suci i odvjetnici zasigurno bolje poznaju zakon od prosječnog sportaša, no to ne znači i da ga poštuju kad je u pitanju prometna sigurnost, da se zaključiti iz studije koju je objavila američka osiguravajuća grupa insurance.com

Prema podacima koje je insurance.com prikupio u svojem online upitniku - kojim se klijentima omogućava uspoređivanje usluga osiguravajućih kuća - čak 44 posto odvjetnika priznalo je sudjelovanje u barem jednoj prometnoj nesreći.

U stopu ih prate financijski profesionalci i državni zaposlenici, dok su najsigurniji vozači sportaši i medicinske sestre (i braća), od kojih je samo 17 posto prijavilo prometni incident.

Uzrok toga što se odvjetnici i suci, kao i državni službenici, bankari i brokeri pokazuju nesigurnijima u vožnji, potpredsjednik grupe insurance.com Sam Belden pokušao je pronaći upravo u profesiji kojom se bave. Belden tvrdi da potreba za obnašanjem više dužnosti, kao i brzi život s gusto zbijenim rokovima, uzrokuju gubitak pažnje.

Domaćice i sportaši, navodno, rjeđe sudjeluju u prometnim incidentima jer izbjegavaju gužve i skloniji su povećanom oprezu zbog djece i ostalih suputnika koje nerijetko prevoze.

U nastavku donosimo pregled najopasnijih vozača prema profesiji:

1. odvjetnici i suci
2. financijaši
3. državni zaposlenici
4. konobari
5. obrtnici
6. uređivači pasa
7. profesionalci u marketingu
8. brijači/stilisti
9. sportaši
10. medicinske sestre

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi