POLA SATA VIŠE UŽIVANJA SVAKI DAN

Muškarci imaju više slobodnog vremena od žena

09.03.2010 u 11:21

Bionic
Reading

Muškarci svakoga dana imaju pola sata više slobodnog vremena za uživanje od žena, pokazuje istraživanje

Veliko međunarodno istraživanje otkrilo je da muškarci svakoga dana imaju 32 minute više vremena od žena, za gledanje televizije, druženja s prijateljima, bavljenje sportom i ostalim hobijima.

Istraživanjem se htjelo otkriti kako ljudi provode svoje slobodno vrijeme, a ponuđene kategorije bile su: posao, neplaćeni rad, osobna briga i slobodno vrijeme. U kategoriju neplaćenog rada ulaze poslovi poput kućanskih, a slobodno vrijeme  odnosi se na gledanje televizije, druženje i hobije. Osobna briga odnosi se na spavanje, jedenje i osobnu higijenu.

Uočeno je da žene na osobnu brigu troše znatno više vremena od muškaraca, točnije 22 minute više. Žene smatraju i da šoping ide u kategoriju neplaćenoga rada, ali je vidljivo da to njima služi kao zabava u slobodno vrijeme.

Saznalo se i da ne postoji ravnoteža među spolovima. Naime, žene rade gotovo kao muškarci, ali su i dalje manje plaćene pa se istraživanjem želi skrenuti pažnja na taj problem. Već su ranija istraživanja pokazala da žene zaista imaju manje slobodnog vremena od muškaraca zbog svojih brojnih obaveza.