zdravlje na prvom mjestu

Pregled koji spašava život: Zašto je važno biti redovit?

Bionic
Reading

Preventivni pregledi važan su korak za naše zdravlje. No, zbog ubrzanog ritma života često ih nesvjesno preskačemo i na preglede idemo tek kada se osjećamo loše. Liječnici stoga preporučuju redovite sistematske preglede koji daju cijelu sliku općeg zdravstvenog stanja svakog pacijenta

Upravo iskustva pacijenata govore koliko samo jedan sistematski pregled godišnje znači za naše zdravlje. Jedna od njih je Darka Tomkić Milas koja je zahvaljujući sistematskom pregledu na vrijeme krenula s liječenjem maligne bolesti.

Važnost sistematskih pregleda uz Darku Tomkić Milas potvrđuje i dr. sc. Ana Knezović, specijalist opće interne medicine iz Croatia poliklinike.

"Sistematski pregledi su jedinstvena prilika da na brz i jednostavan način utvrdimo trenutno zdravstveno stanje našeg organizma, procijenimo rizike od kardiovaskularnih bolesti i upozorimo na rizike od malignih bolesti. Ponekad se na sistematskom pregledu upravo dijagnosticira neka od kroničnih nezaraznih bolesti te se pacijenta uputi na daljnju obradu i liječenje. Bolesti koje se najčešće dijagnosticiraju na sistematskim pregledima su hipertenzija, dislipidemija, šećerna bolest, disfunkcija štitnjače, masna jetra, žučni kamenci, slabokrvnost i maligne bolesti. Sistematski pregled je minimum uloženog vremena za preglede u zdravstvenim ustanovama koji može rezultirati doslovce spašavanjem života pojedinca", ističe dr. sc. Ana Knezović.

Sistematske preglede i desetke specijalističkih pregleda i pretraga kod vrhunskih stručnjaka u privatnim poliklinikama i specijalnim bolnicama možete obaviti bez čekanja uz policu Dodatnog zdravstvenog osiguranja. Polica Dodatnog zdravstvenog osiguranja koju nudi Croatia osiguranje pokriva preglede u svim Croatia poliklinikama i 600 suradnih medicinskih ustanova u cijeloj Hrvatskoj koje koriste uređaje najnovije generacije.

Ovisno o paketima koje izaberete, usluge uključuju brzo dostupne preglede među kojima su magnetska rezonanca i CT, ali i brojni specijalistički i subspecijalistički pregledi te sistematski pregledi. Zatim su tu dijagnostički postupci u koje spadaju razni i brojni pregledi ultrazvukom i mamografija, kao i usluge endoskopije, ambulantne medicinske rehabilitacije, dentalnog pregleda i liječenja, te brojne laboratorijske pretrage i pretrage tumorskih markera i hormona. Sve su to pregledi koji mogu otkriti brojne zdravstvene probleme u ranoj fazi kada su šanse za izlječenje puno veće.

Detalje o policama Dodatnog zdravstvenog osiguranja možete naći na crosig.hr. Ako Dodatno zdravstveno osiguranje ugovorite do 31. 3. 2024. dobivate i 15 eura popusta u prvoj godini osiguranja.

Uz ugovaranje dodatnog zdravstvenog osiguranja, na korak ste do korištenja Croatijinog Spektar paketa. U ovom posebnom programu možete ostvariti vrijedne benefite, a to su od 15 eura u virtualnoj kasici, gratis police ili popuste na osiguranja, ali i popularne pogodnosti tvrtki partnera, poput popusta na gorivo u Petrolu i Croduxu ili popusta u Konzumu. Sve pogodnosti Spektar paketa možete dijeliti i sa svojim članovima kućanstva.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima u suradnji s Croatia osiguranjem.