ŠTO NAKON LJETA

Može li uspjeti veza na daljinu?

03.09.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Ljetni praznici su završili, a mnogi su uvjereni da s prvim jesenskim kišama vrlo brzo nestaju i ljetne ljubavi, posebno ako su u pitanju veze na daljinu

Iako ovakav odnos zahtijeva puno više truda, usprkos mnogim teškoćama veza na daljinu je ostvariva.

U ovakvoj vezi voljena osoba će ti nedostajati najveći dio vremena. Naravno, to ima svoje prednosti jer se jako zaželiš svog dečka i kad se vidite to je vrlo intenzivno, ali puno češće će te živcirati to što se ne možete često viđati kao ostali parovi.

Kako bi veza na daljinu preživjela sve prepreke, potrebno je od samog početka definirati odnos i pravila igre, a iskrenost je ovdje od iznimne važnosti.

U vezi na daljinu od velikog je značaja stalna i redovita komunikacija, a barem danas postoji sva sila sredstava i uređaja za komunikaciju (SMS, e-mail, MSN, Skype, G-talk, mobiteli, FaceBook, MySpace, spomenimo samo neke), što olakšava stalni kontakt s voljenom osobom. Naravno, kad god je to izvedivo, posjećujte se. Komunikaciju u ovakvim vezama nemojte zanemariti.

S druge strane, postoji i jedna prednost veza na daljinu - budući da je voljena osoba daleko i rijetko se viđate, nećeš primijetiti, ili ćeš ih primijetiti u puno manjoj mjeri neke njene sitne mane i iritirajuće navike koje bi mnogo više došle do izražaja da se češće viđate. Ovako ti se neke od tih mana mogu čak učiniti i simpatičnima. Osim toga, veza na daljinu znači manjak spontanosti, jer slobodno vrijeme ne možeš opušteno i ležerno planirati.

Bit će i trenutaka kad ćeš se osjećati usamljeno, no kad zapadneš u takvo raspoloženje, podsjeti se da je to sasvim normalno, a budi sigurna da se isto događa se i tvom dečku.

Vjerojatno najveći problem u vezi na daljinu je povjerenje i zbog toga takav tip veze nije za osobu koja nema samopouzdanja i koja ne može vjerovati svom partneru. Naravno, nemoguće je znati u svakom trenutku što netko radi (čak i ako živiš u istom gradu kao i tvoj dečko), no ako netko živi u drugom mjestu, ostaje ti samo da toj osobi vjeruješ.

Vrijedi li pokušati ostati u ovakvom odnosu koji zahtijeva veliku snagu, puno strpljenja, razumijevanja, ljubavi i tolerancije, trebaju odlučiti oba partnera, no ako je to zbilja prava ljubav, veze na daljinu nisu nemoguće.