ZA PRSTE POLIZATI

Možda baš ovo trebate u ormaru

27.10.2013 u 00:36

  • +30

Schwarzkopf Cro A Porter: Zigman, Boris Pavlin, Teo P. za Mak, Sonja Lamut i Twins by Begović&Štimac

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Bionic
Reading

Jesensko je lišće letjelo po haljinama, turbo minicama, sakoima i hlačama lijepih Zigmanovih manekenki u samoj završnici ovosezonskog Schwarzkopf Cro A Portera, modnog spektakla na kojem su brojni domaći poznati dizajneri u četiri dana prikazali svoje najnovije kolekcije. Pogledajte što su za jesen i zimu ponudili Sonja Lamut, Teo Perić za MAK, Boris Pavlin, Twins By Begović&Štimac i Zigman

Svaki muškarac, pa makar bio među onima koji tvrde da im moda nije najvažnija (sporedna) stvar na svijetu, treba topli pulover s dolčevita-ovratnikom, pleten od debele vune. U zemljanim tonovima, po mogućnosti. Ove jeseni i zime neka rukavi pulovera budu nešto spušteni prema nadlaktici, kao da nemarno vise, no strogost će ovako nonšalantnom muškarcu vratiti remen koji ga stišće u struku.

To mu, uz maslinasto zelene hlače, po kojima se isprepliće remenje u istoj boji sve do čizama, daje vojnički štih. Spomenimo uz to i odlične smeđe kožne jakne sa zakovicama - zasigurno će postati bezvremeni hit ove kolekcije. Autor ovih odličnih komada je – Boris Pavlin

Poslovne žene ove jeseni neće ostati kratkih rukava. Teo Perić za modnu kuću MAK još se jednom potvrdio kao dizajner koji savršeno pogađa što s novom sezonom samosvjesnoj ženi treba u ormaru. Budući da on uvijek iznova donosi klasiku, svaki je komad iz njegove kolekcije isplativ ulog, jer se zbog kvalitete i bezvremenosti nosi godinama.

Evita Peron bila je žena u kojoj je pronašao inspiraciju za novu kolekciju, našlo se tu odličnih haljina u materijalima poput pliša, vune, šišanog krzna i svile. Pogledajte njegove komade odjeće - u dućanima ove modne kuće uopće nisu cjenovno nedostupni.

Ako ste zaboravili kako su izgledale stare tapiserije, podsjetit će vas suknje, haljine i pelerine s potpisom Twins By Begović&Štimac. Motivi divljih zvijeri u prirodi neće moći proći nezapaženo na nijednoj odjevnoj kreaciji. Mnoge će ovi komadi zaintrigirati, uvjerite se u našoj fotogaleriji.

Nekoliko doista dobrih kaputa, odijelca, haljina, pokazala je Sonja Lamut. Okosnica kolekcije su karirani komadi, od kaputa do odijela sa suknjom. Sivo umjetno krzno opasuje njezine suknje, obrubljuje haljine bez rukava i u boji senfa. Bluza dugih rukava spuštena je s ramena, kao i pokoja haljina. Pomalo otkačeno, a opet na svoj način ženstveno. Za sve koji se vole isticati, definitivno.

I za kraj, Zigman. Majstor od zanata koji nas odvodi u Škotsku, a njihov tartan isprepliće s djelima renesanse, kakvima su nas častili Boticelli i Da Vinci. Karirane crveno-crno-bijele opravice, najveći trend sezone, osmislio je na jedinstven način, ma rekla bi svaka pomodarka: za prste polizati. Ukupno 50 haljina, što dužih što turbo kratkih, uz pokoji odličan sako, ili hlače.

Nakon revije izjavio je: 'Nakon mjesec dana izolacije teško je prenijeti osjećaje samo petnaest minauta nakon revije. Ljudi su oduševljeni, a ja zbog toga sretan i uzbuđen. Znam da će ova kolekcija biti nošena i već sada, odmah nakon revije, imamo narudžbe. Mobitel mi je prekrcan porukama i to je divan osjećaj. Bitno je da sve živi i nakon revije. Sretan sam što smo svaku kreaciju namijenili proizvodnji i što se svaka može naručiti. S obzirom na to da radim puno projekata koji zažive samo jednom kao kazalište i slično, ovo je ipak dugoročnije i žene će moći bilo kada, bez obzira na modne trendove, u mojim haljinama i za nekoliko godina izgledati moderno!'