ELEGANCIJA NA RAZINI

Modni trijumf sarajevskog brenda: Slavne glumice izgledale su graciozno i besprijekorno u ovim kreacijama

14.08.2022 u 12:58

Bionic
Reading

Ledeno siva haljina na glumici Tatjani Šoljić i bijela dvodijelna kreacija na kolegici Jasni Đuričić sinoć su na 28. po redu Sarajevo Film Fesivalu bile glavne zvijezde u modnom smislu. Riječ je o modnim kreacijama Kaftan studija koji je na ovom crvenom tepihu uvjerljivo imao svoj trijumf

Za razliku od dosadašnjih modnih, glazbenih i kulturnih događanja, filmski festival u Sarajevu uobičajno nas oduševljava svojim sjajnim gostima i njihovim gracioznim, sofisticiranim, elegantnim modnim izdanjima. Ni ovo 28. izdanje nije razočaralo u tom smislu, a već drugog dana briljirale su dobro poznate glumice iz regije koje su u režiji bosanskohercegovačkog brenda Kaftan studio.

Jedna od najboljih bosanskohercegovačkih glumica Tatjana Šojić, sinoć je na crvenom tepihu 28. izdanja Sarajevo film festivala oduzimala dah. Glumica vrlo bogate karijere, koja uživa poseban ugled među kolegama, kazališnim i filmskim umjetnicima, u kreaciji Kaftan studija oduševila je sve koju su je ugledali. U ledeno sivoj kreaciji predimenzioniranih svilenih rukava, izgledala je poput skulpture te je na crveni tepih donijela decentan, vrlo elegantan glamur. Besprijekornu modnu kombinaciju, pročišćenog dizajna popratio je dizajnerski nakit Elird jewelery.

Ništa manje nije oduševila ni Jasna Đuričić, na čije smo nepogrešive modne odabire na crvenim tepisima već navikli. Još jednom se pokazalo kako su Jasna i Kaftan Studio pobjednički tim na svakom crvenom tepihu. Dvodjelna kombinacija Kaftan Studija pristajala joj je kao salivena.

Hrvatska glumica Helena Minić Matanić koja je doputovala u Sarajevo tik pred izlazak na crveni tepih odabrala je crveni svileni komplet sa transparentnim donjim dijelom, također kreaciju Kaftan studija. Helena je završila Akademiju Scenskih Umjetnosti u Sarajevu i s modnim dvojcem iz Kaftana se poznaje još od studentskih dana, što se na crvenom tepihu i vidjelo, budući je Helena izgledala vrlo glamurozno, ali i opušteno, kao svoj na svom.

  • +25
Druga večer Sarajevo Film Festivala Izvor: Cropix / Autor: Antonio Balic