STIŽU HLADNI DANI

Modni trendovi koje želite imati u ormaru: Pet ključnih komada pletiva koji će obilježiti zimske mjesece

27.11.2019 u 18:57

Bionic
Reading

Zima strpljivo vreba iza ugla, što znači samo jedno - uskoro ćemo se morati dobro utopliti! Nema više bosih nogu i prozračnih bluza, vrijeme je da iz ormara izvučete kape, rukavice, debele kapute, puffer jakne i, naravno, neizostavno pletivo. Što nalažu ovosezonski trendovi i kako ispravno kombinirati pletivo ove sezone, odgovor znaju modne profesionalke

Zimske mjesece ne možemo zamisliti bez pletenih džempera i haljina za koje sa sigurnošću možemo reći da baš nikada neće izaći iz mode. Udobno i toplo pletivo ove sezone morat će ispuniti određene uvjete da bi bilo po standardima koje predlažu modni stručnjaci. Da ne duljimo puno - u nastavku vam donosimo pet ključnih komada pletiva koji će obilježiti jesen/zimu 2019.

1. Džemperi haljine

View this post on Instagram

The white boots are baaack #ifitaintbroke

A post shared by Katherine Ormerod (@katherine_ormerod) on

Predimenzionirani džemperi haljine izgledaju udobno i ležerno. Možete ih prebaciti preko duge košulje ili čak preko lepršave haljine te uskladiti s omiljenim čizmicama i spremni ste za polazak. Iako na prvi pogled izgledaju vrlo ležerno, ovisno o modnim dodacima koje kombinirate stajling u trenu možete prenamijeniti iz dnevnog u večernji.

2. Pleteni prsluci i veste bez rukava

View this post on Instagram

Suit and tie @burberry #burberry #burberrybag

A post shared by Ven's Wife Style (@venswifestyle) on

Povratak 70-ih na modnu scenu donio je pregršt zaboravljenih stilova, a jedan od njih su pleteni prsluci i veste bez rukava koji odlično izgledaju u kombinaciji s bluzama i košuljama. Ovaj trend već je zaživio na ulicama modnih metropola, a trendseterice su u svoje ormare već pospremile omiljene modele. Ako se ne bojite zime, veste bez rukava slobodno možete nositi i na golu kožu, kao što to rade modne profesionalke.

3. Kardigani na kopčanje

Nismo mogli ni zamisliti koliko chic mogu izgledati pleteni kardigani na kopčanje dok ih ove sezone nismo vidjeli na trendsetericama. Ovo se pletivo koje su nekad nosili naši djedovi i bake vratilo u modu na velika vrata, a mi ne možemo biti sretniji zbog toga. Nosite ih zakopčane u kombinaciji sa suknjama, haljinama, hlačama ili trapericama, baš kao što to rade slavne fashionistice Sarah & Philippa koje se kriju iza profila @wearetwinset.

4. Kompleti od pletiva

View this post on Instagram

Shorts in winter .. I think ✔️

A post shared by Eniswardrobe (@eniswardrobe) on

Volite li sklad u odijevanju, onda će vas razveseliti činjenica da su ove sezone hit kompleti od pletiva. Hlače ili suknje u kombinaciji s vestama od istog pletiva, iste boje, koje krasi isti uzorak možda bismo nekad smatrali dosadnima, ali sada su, tvrde modni stručnjaci, itekako dobrodošli.

5. Veste jarkih boja

View this post on Instagram

@londonfashionweek @tesshell

A post shared by The Style Stalker (@thestylestalkercom) on

Zadnji, ali ne i najmanje važan trend koji ćemo ove sezone viđati na gradskim ulicama veste su jarkih boja. Cilj je odabrati što življu boju pletiva, poput narančaste ili pink, kojom ćete oplemeniti i podignuti stajling. Modni znalci sugeriraju da pletivo jarkih boja ove zime nosite u kombinaciji s odjevnim komadima u bež boji. Kombinacija bež i neonskih boja doživjet će svojih velikih pet minuta u danima koji stižu.