SVESTRANI MODELI

Modne oklade koje se uvijek isplate: Evo koje cipele vrijedi 'upecati' na sniženjima

02.02.2023 u 11:22

Bionic
Reading

Sniženja su oduvijek izvrsna priliku da nabavimo onaj modni komad koji će uljepšati našu garderobu po znatno nižoj cijeni od uobičajene. Kada govorimo o kupnji cipela, nabava pristupačnih modela koji će nas vjerno pratiti u aktualnoj sezoni, ali i u onima koje dolaze, nikada neće predstavljati promašeno ulaganje

Ovdje nije riječ toliko o ključnoj sezonskoj obući, poput čizmama ili sandala, već o općenitim alternativama koje se uspješno prilagođavaju mnoštvu sezonskih lookova.

Iz tog razloga, ako ste jedni od onih koji vole iskoristiti dobru priliku, modna biblija Vogue stvorila je listu modela u koje se najviše isplati investirati.

Mokasinke

Mokasinke su, poput dijamanata, za cijeli život. Stoga je ulaganje u dobar model uvijek dobra ideja. Očekivano, ovog proljeća ponovno se vraćaju u naše živote i iz tog je razloga nabava mokasinki na sniženjima vrlo mudra odluka: imat ćete savršene cipele za kombiniranje uz apsolutno sve ove godine, ali i svih nadolazećih sezona.

Tabi balerinke

Balerinke su, općenito, također jedan od onih temelja garderobe koji nikada ne propada. Naravno, ako govorimo o višegodišnjim modelima s osobnošću, nijedan nije mjerljiv s modelom Tabi brenda Maison Margiela koji, štoviše, u posljednje vrijeme bilježi značajan porast popularnosti. Ultra poznati dizajn prednjeg proreza inspiriran japanskim Tabi cipelama i čarapama jedna je od onih modnih oklada koje se uvijek isplate, prema Vogueu. Jedinstveni komad koji obožavaju svi insajderi i koji, iako se iznova reinterpretira svake sezone (čizme, gležnjače, štikle ili čak tenisice), nikada ne nestaje.

Adidas Samba

Ako je 2022. Model 550 brenda New Balance bio apsolutni protagonist svih lookova najzagriženijih ljubiteljica mode, aktualna godina rezervirana je za legendarni Samba model brenda Adidas. Taj prepoznnatljivi model koji posljednjih tjedana viđamo posvuda, a u isto vrijeme nigdje (već mjesecima rasprodan posvuda) i unatoč tome što je povijesni klasik, pronašao je novi život zahvaljujući minimalističkom i sofisticiranom izgledu. Aktualna godina je njegova, kako tvrdi Vogue koji, uslijed nestašice Sambi na policama trgovina, predlaže I nabavu sestrinskih modele poput Speziala ili modela Gazelle.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidas Samba tenisicama Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Klompe

Ova donedavno staromodna obuća ponovno uživa pet minuta slave i iz tog su razloga predstavlaj model obuće u koji se isplati uložiti. Ovoj činjenici u prilog dovoljno govori popularnost modela Boston s potpisom brenda Birkenstock koji je prošle godine bio najtraženiji model obuće prema izvještaju modne tražilice Lyst. Sve govori u prilog tome da će njihova popularnost nastaviti s rastom u aktualnoj godini. Dakle, sada znate, ako vam drvene klompe (također veliki trend) ne odgovaraju, uvijek se možete odlučiti za suptilniju verziju klompi s potpisom Birkenstocka.

Tenisice za trčanje

I izvan sveprisutne Sambi, tenisice za trčanje nastavljaju svoju nezaustavljivu vladavinu na street style sceni. Verzije brenda Asics pokazale su se omiljenim odabirom fashonistica, a osobito onih sa skandiavske street style scene. Udobne, svestrane i savršene za prijelazno razdoblje, tenisice za trčanje urbana su alternativa svakom stajlingu.