PET VELIČANSTVENIH

Džemperi su s razlogom omiljeni topli komad, a ovi će primjerci svaki stajling podići na novu razinu

25.01.2023 u 13:15

Bionic
Reading

Neovisno o trendovima, topli komadi od pletiva na čelu s džemperima predstavljaju tradicionalan odabir čim nastupi pad temperatura, no osim što osiguravaju potrebnu toplinu, njihovi statement primjerci u stanju su podići svaki stajling na novu razinu

Džemperi su svestrani koliko je potrebno. Posebice u zimskim mjesecima, ali čak i za hladnih ljetnih dana, rado se vraćamo ovom modnom komadu. Osim toga, moguće ga je kombinirati s mnoštvom komada, primjerice uz suknje, traperice ili uredske modele hlača. Čak i nabačeni preko trendovske haljine, džemperi djeluju elegantno, a u nastavku donosimo pet silueta ovog toplog komada koje su zavladale nadolazećim kolekcijama vodećih brendova na modnoj sceni.

  • +18
Džemperi u stajlinzima street style zvijezdi Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Khandusenko / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kukičani puloveri

Ove godine dizajneri nas vide na najvišoj razini izrade - heklanim puloverima koji evociraju retro vibracije 70-ih. Kod pariške dizajnerice Marine Serre, primjerice, manekenka je modnom pistom prošetala u patchwork heklanom džemperu sa zakopčanim raglan rukavima u raznim nijansama bijele. Dizajnerica je trendovski džemper za novu godinu kombinirala s patchwork kožnim hlačama, također u prirodnim, svijetlim tonovima. Casual outfit bez greške.

Puloveri u neonskim, pastelnim tonovima

Za razliku od prethodnih sezona, trendovski džemperi za ovu godinu stižu u pastelnim neonskim tonovima, kao što je dala naslutiti modna kuća Fendi. Posebice u nijansama zelene i plave, neonski džemperi predstavljaju veliki modni trend, a za svjež dnevni look kao kod Fendija, istaknite ga u monokromnim stajlinzima. Poželite li ga staviti u glavni fokus stajlinga, kombinirajte ga s komadima u neutralnim bojama poput smeđe, bež ili kremasto bijele.

Transparentni puloveri

Prozirnost odjevnih komada modni je trend koji neće tako lako nestati s modnog radara, a ovoj činjeici u prilog dovoljno govore nadolazeće kolekcije vodećih dizajnerskih brendova. Uz prozirne modele haljina, bluza i topova, tu su i džemperi. U Pradi su, primjerice, modeli uz nosili džempere stvorene od ultratankog pletiva, čime se Prada vješto poigrala s konzervativnošću zakopčanog s jedne strane i atraktivnošću prozirnog s druge strane. Za efekt gole haljine kombinirajte prozirni trendovski džemper s prozirnom midi suknjom. Ako vam je ovakva kombinacija ipak previše, odlučite se za miks materijala u bež ili smeđim tonovima i kombinirajte transparentni džemperu uz komade od kožepoput suknje visokog struka ili kožnih hlača.

Puloveri

Nadolazeća kolekcija jednog od najpopularnijih brendova današnjice vrvila je komadima koji stvaraju optičku varku i slične efekte, poput ovog džempera iz kolekcije za sezonu proljeće/ljeto koji izgleda kao pikselizirani računalni emoji. Volite li nekome izmamiti osmijeh na lice ili jednostavno ukrasti poglede, ovakav statement pulover nosite uz trendovske hlače utilitarističkog stila, poput cargo modela.

Puloveri u bež nijansama

Trendovska boja koja je uz crnu dominirala kolekcijama za proljeće/ljeto 2023. bila je bež u svim svojim inačicama. Od svijetle kamenosive preko tamnosmeđe do toplih tonova boje deve i konjaka. Valentino je predstavio bež trendi džempere pripijenog kroja koji na tijelu pristaju poput druge kože. Ova trendovska silueta džempera najbolje pristaje uz široke suknje i hlače čime se stvara savršeni modni kontrast.