nosi se rep

Moderne frizure za mladenke: Evo kako do chic izgleda u skladu s najnovijim trendovima

01.06.2023 u 22:51

Bionic
Reading

Vjenčane frizure ove sezone izlaze iz uobičajenih okvira te će prevladavati repovi svih vrsta i minimalistički ukrasi za kosu koji pružaju chic izgled

Sezona je vjenčanja i većina mladenki ovih dana traži inspiraciju za nezaboravan styling frizure koji će ispuniti sva njezina očekivanja i istovremeno odražavati njezinu individualnost te ostavljati elegantan i romantičan dojam, a pritom izdržati višesatnu proslavu i ples.

Velika novost za sve buduće mladenke stiže ovih dana s Barcelona Bridal Fashion Weeka, jer čak su i vjenčane frizure izašle iz uobičajenih okvira.

Što se nosi na svjetskim pistama i kakve trendove možemo očekivati kad su u pitanju frizure za moderna vjenčanja, otkrila je Katica Topčić, koja je kao direktorica backstagea za kosu na Barcelona Bridal Fashion Weeku bila zadužena za kreativne vizije dizajnera na pisti.

Pravilo broj jedan ove sezone za sve mladenke su, kako tvrdi Topčić, ukrasi. Bilo da izaberete čipku na licu, bisere ili dijamante, nećete pogriješiti.

Inspiraciju za ove lookove, stilisti i dizajneri su potražili u dalekim plemenskim kulturama, ali su ih prezentirali u modernom romantičnom i elegantnom izdanju.

Drugi obavezan savjet, za one koje vole nježni girly chic i minimalizam, ove sezone se uz vjenčanicu nosi rep. I to u svim varijantama: visoki ponytail, opušteni niski, ili pomalo messy romantičan rep. Naravno, i rep je ukrašen trakama ili tijarama, ovisno o tome kakav dojam želite ostaviti.

I dok su vjenčanice ove sezone bile raskošne, bogato ukrašene, voluminozne i glamurozne, styling frizura je uglavnom elegantan, minimalistički sa samo jednim ili dva ukrasa u kosi.

'U modu se konačno vraćaju party frizure jer se dizajneri čak i dnevnim stylinzima inspiriraju temom izlaska. Zašto ne biste cijeli dan bili stylish i spremni za afterwork druženje ili party. To su pomalo nestašne frizure koje izgledaju jako casual, ali u kojima je način šišanja i oblikovanja izuzetno važan. Sedamdesete godine i rock'n'roll su ponovno 'in'. Dosta volumena uz natural izgled ostavlja dojam kao da ste upravo stigli s plaže', pojasnila je Katica Topčić, kreativna direktorica Fabula de Forme.