LUKA GRUBIŠIĆ LukA

Moda za dame inspirirana pudlicama i Pegazom

29.09.2010 u 14:26

Bionic
Reading

Dva muška modela, mini kolekcija za kućne ljubimce i moda za urbane princeze inspirirana pudilcama i mitskim bićima ono je što nam Luka Grubišić sprema za predstojeći Cro A Porter

Kada se prije nekoliko sezona pojavio na NIVEA Cro a Porter pisti, mladi dizajner Luka Grubišić svojim talentom i modnom vizijom u vrlo kratkom roku stekao je status cijenjenog dizajnera s jasno izraženim modnim stavom. U samo nekoliko sezona Luka se svojim radom nametnuo na domaćoj modnoj sceni. Svojim izrazito ženstvenim i seksipilnim kreacijama stvorio je prepoznatljiv rukopis i postao sinonim hrvatske urbane (street) modne scene.

Ove sezone modnoj publici i kritici ponudit će balansirani spoj klasike sa izraženim seksipilom. Već prepoznatljiv 'balon oblik' kratkih haljinica dominira i ovom kolekcijom koje u kombinacija s LukA T-shirt majicama dobiva pravi njujorški street style look, što i ne čudi jer upravo je on kao asistent slavnog Oscara de la Rente LukA u New Yorku učio svoj zanat. Koloristički spektar je ove sezone umjeren, kolekcijom prevladavaju roza i ljubičasta boja kojom se naglašava oštar seksipil, dok se crno-bijelim kombinacijama kolekcija umiruje i lako pretvara iz dnevne u seksi noćnu kombinaciju.

Po prvi put ove će se sezone u Lukinoj kolekciji naći i dva muška modela u vuneno svilenom marokenu koji će biti idealan passe Lukinoj suvremenoj ženi. Lukina igra ide i dalje te je napravljena i mini kolekcija za pse koju će svaka trendseterica prepoznati kao pravi modni izazov za svog kućnog ljubimca.

Luka inspiraciju crpi iz svijeta mitskih bića, pudlica i Pegaza, moćnog krilatog konja grčke mitologije. Ova mitološka legenda u Luki je probudila skrivenu i tajnovitu maštu čije događaje i glavne likove nastoji projicirati u svojim printevima i konstrukcijskim izradama svojih modela. Istraživanje mitoloških legendi i spoj modernog načina života stvorio je u Luki novi tip žene - bajkovitu princezu koja ne pretendira pronalasku svog princa jer je slobodna i sretna.

Najnoviju kolekciju prati i prigodna kampanja. Pred fotoobjektiv Jurice Sertića stala je mlada Mia Matić (Talia Model), za make-up je bila zadužena Ana Rajić, dok se za frizure pobrinuo salon Glamour.

'Iznimno sam ponosan na ovu kolekciju. Odvela me izvan granica moje mašte i u meni probudila neku jedinstvenu viziju i emociju. Moda je sama po sebi moja inspiracija, a put na koji me odvela je uistinu moje životno i profesionalno putovanje na kojem želim biti zauvijek', kratko je komentirao Luka Grubišić.