NOVA PRAVILA ZA TJEDNE MODE

Mlađi od 16 više ne smiju na modne piste

  • Autor: G. A.
  • Zadnja izmjena 01.02.2011 17:07
  • Objavljeno 01.02.2011 u 15:06
John Galliano za Dior 4

John Galliano za Dior 4

Izvor: Reuters / Autor: Benoit Tessier, Pascal Rossignol/Reuters

Zdravi obroci, grickalice i voda modelima odsada bi trebali stizati u backstage, a nijedan dizajner ne bi smio angažirati modele mlađe od 16 godina, kažu neke od novih preporuka Vijeća modnih dizajnera Amerike

Vijeće modnih dizajnera Amerike (CFDA) ravnat će se prema novim preporukama koja je objavila njegova predsjednica Diane Von Furstenberg, a odnose se prije svega na Tjedne mode koji su vrlo zahtjevni, naporni i iscrpljujući za modele. Donosimo nekoliko važnijih preporuka:

Akteri u modnom svijetu trebali bi se educirati po pitanju prepoznavanja ranih upozoravajućih znakova prijeteće opasnosti od poremećaja u prehrani kod pojedinca. Trebali bi poticati modele koji već imaju problema s prehranom da potraže stručnu pomoć kako bi se mogle nastaviti baviti poslom. Modeli koji su pod takvim stručnim nadzorom ne bi smjeli nastaviti raditi bez odobrenja osobe koja ih vodi.

Jednako tako, valjalo bi organizirati radionice na koje bi dolazili modeli i njihove obitelji, na kojima bi se učilo o prepoznavanju znakova poremećaja u prehrani, kako nastaju, kakve su posljedice ako se ne zaustave na vrijeme.

Mlađi od 16 ne bi smjeli šetati pistom, a modeli ispod 18 ne bi smjeli raditi nakon ponoći na pistama ni fotosnimanjima. Treba im se osigurati dovoljno pauze i odmora.

Modeli bi trebali dobiti zdrave obroke i grickalice, kao i vodu, u bacstageu i na snimanjima. Valjalo bi ih i educirati po pitanju nutricionizma i tjelovježbe.

U backstageu se ne bi smjelo pušiti, a trebalo bi potpuno zabraniti i alkohol.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi