I DALJE TRPI BOLOVE

Mišo Kovač pušten kući, no nalazi nisu najbolji

20.09.2011 u 19:17

Bionic
Reading

Mišo Kovač otpušten je s bolničkog liječenja, s Odjela za neurokirurgiju Kliničke bolnice Dubrava, te je upućen na kućnu njegu

'Nalazi živca u mozgu koji regulira bolove u licu nisu najbolji, no stabilno je i bit će pod kontrolom i stalnim liječničkim nadzorom', rekao nam je prof. dr. Darko Chudy, šef neurokirurgije bolnice u Dubravi u kojoj je proteklih dana šibenski pjevač bio na liječničkim pretragama.

Nije otkriven uzrok boli

Mišo je hospitaliziran zbog bolnog sindroma vrata i lica, a uzrok je živac tzv. auricularis magnus, koji izlazi iz kralježnične moždine te se proteže do iza uha, a zadužen je za vrat i lice. Pjevač već godinama pati od bolnog sindroma zbog spomenutog živca pa se i prije liječio raznim metodama. Uspjeh je, nažalost, izostao pa Mišo Kovač pati zapravo od kronične boli što, međutim, sada iznimno teško podnosi. Posebno nakon operacije srca i dugotrajnog boravka u bolnici.

Nastavlja s pretragama

Liječnici u KB-a Dubrava još uvijek nisu otkrili zašto 70-godišnja zvijezda ima bolove. Možda su posljedica upale živca, posljedica udarca, ali i određenih patoloških promjena na samom živcu.

'Nije neobično što se uzrok boli ne može ponekad posve precizno i izravno otkriti. Naravno, dijagnostičke pretrage će se nastaviti pa zasad nije predviđen nikakav operacijski zahvat. Bolni sindrom nastoji se ublažiti i Miši pomoći medikamentoznom terapijom', rekao je dr. Chudy.

Vijest o novim zdravstvenim teškoćama legendarnog šibenskog pjevača rastužila je mnoge njegove prijatelje i kolege, posebno zadarskog pjevača Mladena Grdovića koji s Mišom prijateljuje već godinama.

'Čujem se s Lidijom često u posljednje vrijeme da doznam kako je Mišo, znam da nije dobro. Na svim svojim koncertima ovog ljeta, a bilo ih je više od 30, zapjevao sam nekoliko njegovih pjesama, ma nije bio koncerta na kojem ga nisam spomenuo i rekao nekoliko riječi podrške. Vjerujem da će biti čvrst i jak i da će, uz svoju Ivanu i Lidiju, prebroditi najgore. Mišu sam upoznao kad mi je bilo 17 godina i snimio prvi singl, divio sam mu se, divim mu se i danas. Velik je to čovjek koji nema neprijatelja! Drži se, moj Mišo!', poručio je svom prijatelju Mladen Grdović. Riječi podrške došle su i od Vlade Kalembera, koji nije znao da je Mišo opet bio u bolnici.

'S Mišom sam prijatelj već 35 godina i nije ugodno govoriti o prijatelju koji se sada nalazi u vrlo teškom životnom razdoblju. Netko ga može voljeti ili ne voljeti kao pjevača, no nitko ne može poreći da je Mišo izuzetno dobar i velik čovjek. Zbog toga uvijek volim biti u njegovu društvu. On je srcem i dušom to što radi. Mnogi su od nas pjevali pjesme za koje smo znali da će se svidjeti publici iako nam baš i nisu odgovarale, ali on nikad. Radi i pjeva samo ono što mu se sviđa. Ima jedna uzrečica na estradi: 'Daj Miši pjesmu, ako se ne svidi njemu, neće ni narodu'', kazao je Kalember.

Oliver Dragojević poručio je Miši:

'Družili smo se na nastupima, ali nikad nismo zaigrali na karte. Neka nam se što prije oporavi pa da zaigramo jednu!'