TOM FORD ISKRENO:

'Melania Trump ne uklapa se u moju viziju žene'

01.12.2016 u 10:51

Bionic
Reading

Nakon američkih predsjedničkih izbora modna industrija redovito se vraća na pitanje o tome koliko se dizajneri (ne) slažu s Trumpovom politikom i planiraju li odbiti mogućnost odijevanja prve dame Amerike Melanije Trump

Tijekom gostovanja u šou 'The View' slavni američki dizajner Tom Ford istaknuo je kako se planira pridružiti francuskoj dizajnerici Sophie Theallet u odbijanju odijevanja prve dame Amerike Melanije Trump.

Fordovi razlozi, međutim, potpuno se kose s onima francuske dizajnerice koja ističe da u Trumpovom 'rasističkom, seksističkom i ksenofobnom' pristupu leži glavni razlog njezine odluke.

'Melania nije nužno moja vizija žene', objašnjava Ford dodajući: 'Nekoliko puta sam bio zamoljen da ju odjenem, no tu sam molbu svaki put odbio.'

Ford, koji je nekoliko puta isticao svoje demokratsko opredjeljenje, oštro zagovarajući kandidaturu Hillary Clinton, u intervjuu je priznao da je 'tužan i razočaran' rezultatima izborima, ističući kako Melanijina pozicija prve dame Amerike nije kumovala njegovoj odluci.

'Da je na izborima pobijedila Hillary, ona ne bi nosila moje kreacije. One su preskupe, a pod tim ne mislim ništa loše. One su skupe u umjetničkom smislu. Velik je trošak stvarati takve kreacije', priznaje Ford. Na pitanje treba li se Melania kao prva dama Amerike kloniti skupocjenih dizajnerskih komada, Ford je u diplomatskoj maniri odgovorio da tu odluku prepušta samo njoj.

Sudeći prema mnoštvu Melanijinih izdanja tijekom izborne kampanje koja su uključivala komade s potpisom Roksande Ilinčić, Ralpha Laurena i modne kuće Gucci, mnogi su složni u mišljenju da ona neće tako lako odustati od luksuznih modnih navika.

Tijekom osmogodišnjeg boravka u Bijeloj kući Melanijina prethodnica Michelle Obama postala je poznata po nošenju cjenovno pristupačnih komada, poput onih brendova J. Crew i Talbots, kao i cjenovno skupljih komada s potpisom Brandona Maxwella Jasona Wua i Naeema Khana. Godine 2011. Michelle se pojavila i u Fordovoj kreaciji.

'Michelle sam odjenuo kada je trebala ići na večeru s britanskom kraljicom u Buckinghamskoj palači. Njezino nošenje moje kreacije tada sam smatrao prikladnim', ističe Ford dodajući: 'Živim u Londonu, tako da je to imalo smisla.'