JABUKE UMJESTO KRUMPIRA

McDonald's protiv dječje pretilosti

jabuka

jabuka

Izvor: sxc.hu / Autor: sxc.hu

Zbog jabuka u Happy Mealu taj će obrok imati 20 posto kalorija manje, prenosi portal Yahoo.com

Da je dječja debljina postala pravi problem te da je potreba za zdravom prehranom sve jača, potvrđuje i činjenica da McDonald’s u SAD-u od jeseni u ponudu uvodi kriške jabuke u svaki dječji jelovnik (Happy Meal). Iako se jabuke, kao i salata te jogurt, već nalaze u McDonald’sovoj ponudi, nove promjene bit će rigoroznije.

Iz McDonald’sa su rekli da će od početka jeseni uvesti kriške jabuke i smanjivati porcije prženih krumpirića u dječjim kutijama pri tome uzimajući kupcu dosadašnje pravo izbora između jabuka i krumpira u Happy Mealu, prenosi portal Yahoo.com.

Jabuke umjesto krumpira malo kojem će se djetetu svidjeti, ali briga o zdravlju dolazi na prvo mjesto.

'Krivci' za jabuke u jelovnicima zdravstveni su djelatnici i drugi s kojima se sve češće suočavaju lanci brze prehrane koje često proglašavaju odgovornima za dječju pretilost i ostale probleme povezane sa zdravljem. Iz McDonald’sa kažu da je taj potez odgovor na traženje kupaca za zdravijim izborom.

No, u praksi je situacija potpuno drukčija, na što upućuju i brojke.

Tek 11 posto klijenata naručuje jabuke s Happy Mealom, iako njih 88 posto zna za mogućnost izbora.

Dobra je vijest za sve što će ta promjena smanjiti broj kalorija u Happy Mealu za 20 posto.

'McDonald’s se slaže s vodećim stručnjacima za hranu da male životne promjene u prehrani mogu voditi poboljšanju i dobrobiti', istaknula je Cindy Goody iz McDonald’sa te dodala kako nisu potpuno eliminirali krumpir iz Happy Meala jer je sva hrana dobra dok se konzumira umjereno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!