DOBRO PROMOTRITE!

Prepoznajete li ove dame? Danas sve od reda imaju uspješne karijere

26.03.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Mjuzikl 'Kosa' praizveden je 1967. godine na Broadwayu. U Zagrebu je prvi put izveden 2003. godine, a mi smo iskopali fotografiju nastalu s probe u zagrebačkom Gradskom kazalištu Komedija. Na njoj su vrsne vokalistice koje imaju respektabilne karijere - Danijela Pintarić, Vanda Winter, Vesna Pisarović te glazbenica i dizajnerica Matija Vuica, koja je tada bila zadužena za njihove hipijevske kostime

'Na toj fotografiji imala sam 18 godina, bila sam još maturantica. Fotkali smo se u Komedijinoj krojačnici za potrebe promocije mjuzikla 'Kosa', koji je režirao danas pokojni Vlado Šefančić. U alternaciji za ulogu Sheile našle smo se Vesna, Danijela i ja, a Matija Vuica bila je kostimografkinja predstave. Otada je prošlo 16 godina', prisjetila se za tportal Vanda Winter. 'Kosa' je bio njezin prvi mjuzikl.

'Bilo je to doslovno iz školske klupe u ulogu srednjoškolke koja protestira protiv Vijetnamskog rata', kaže Vanda, a godinu dana nakon 'Kose' dobila je ulogu Jane Jurkove u rock-operi 'Gubec-beg'. Trenutno igra u rock-operi 'Jesus Christ Superstar', koja je proteklog vikenda imala premijeru u Komediji. Ona i Renata Sabljak izmjenjuju se u ulozi Marije Magdalene.

Najveću transformaciju od nastanka hrvatske inačice kultnog mjuzikla naovamo definitivno je doživjela Matija Vuica, poznata dizajnerica koja je u tom razdoblju života imala plavu kosu.

Trideset pet godina nakon premijere na Broadwayu mjuzikl 'Kosa' Galta MacDermota, Geromea Ragnija i Jamesa Radoa postavljen je na zagrebačkim kazališnim daskama — točnije, na daskama improvizirane pozornice na vodi, na kojoj ga je, u sklopu Jarunfesta 2003, izveo ansambl Kazališta Komedija. Po jednom od najslavnijih svjetskih mjuzikala 1979. Miloš Forman snimio je još poznatiji film.