ruši sve stereotipe

Martha Stewart uzvratila onima koji smatraju da bi se trebala odijevati 'u skladu s godinama'

23.10.2023 u 23:10

Bionic
Reading

Sa svojih 82 godine, poduzetnica, spisateljica i televizijska zvijezda nema namjeru usporiti niti mijenjati svoj stil kako bi se odjenula prema tradicionalnim pravilima o 'odijevanju prema dobi'

Martha Stewart postala je najstariji model na naslovnici izdanja Swimsuit Issue kultnog časopisa Sports Illustrated. Za snimanje, koje se odvilo u Dominikanskoj Republici, odjenula je sveukupno devet različitih kupaćih kostima.

Izjavila je da je htjela biti na naslovnici da bi mogla pokazati kako žene mogu izgledati dobro i osjećati se sjajno u bilo kojoj dobi, a kad je riječ o njezinom stilu, ne zanima je mišljenje onih koji ga osuđuju. 'Oblačenje prema čijoj dobi?', komentirala je poduzetnica na crvenom tepihu gala večeri Fashion Group International Night of Stars kada je upitana o temi svog 'neprikladnog odijevanja za svoje godine'.

'Ne razmišljam o godinama. Mislim da su ljudi sve bolji u svojim starijim godinama, i svakoga od njih podržavam', izjavila je Martha i nastavila: 'Oblačim se jednako od svoje 17. godine', rekla je i dodala: 'Ako pogledate moje fotografije na Instagramu, izgledam otprilike isto.'

  • +3
Martha Stewart Izvor: EPA / Autor: JUSTIN LANE

Još u svibnju, Stewart je dijelila sličan stav dok je govorila o svom foto snimanju naslovnicu Sports Illustrated. 'Rekla sam urednicima: 'Ne želim nositi kupaće kostime za starice. Ne želim malene mašne i nekakva pokrivala. Nisam se odlučila za takav izgled', objasnila je. 'Odabrala sam lijep, zdrav, pun energije i, ako to želite nazvati 'seksi', pomalo seksi izgled', izjavila je tada.

Podsjetimo, Stewart se proslavila 1980-ih kada je počela pisati kuharice i pojavljivati se na televiziji. Od tada je napisala 99 knjiga, vodila je više kulinarskih emisija, pokrenula vlastiti lifestyle magazin i izdala vlastite linije odjeće i proizvode za dom. Godine 2004. bila je osuđena zbog laganja vladi o prodaji dionica. U zatvoru je odslužila pet mjeseci, a već neko vrijeme radi na tome da vrati dobar imidž.