MODNA POSLASTICA

Manish Arora na 13. Cro A Porteru

07.04.2009 u 11:02

Bionic
Reading

Samo mjesec dana nakon predstavljanja kolekcije na pariškom tjednu mode, indijski dizajner Manish Arora prvi put predstavlja se hrvatskoj modnoj publici na dolazećem NIVEA Cro A Porteru

Manish Arora trenutačno je jedan od najatraktivnijih i najpoželjnijih dizajnera svjetske modne scene. Otkako se 1997. prvi put predstavio svijetu mode, zanimanje za njegov rad ne prestaje. Godine 1994., diplomirao je na National Institute of Fashion Technology u New Delhiju. Za svoj rad osvojio je mnoge nagrade u kategorijama najoriginalnijeg dizajnera.

Ovaj svestrani indijski dizajner ne bavi se samo modom. Imao je brojne umjetničke izložbe i izlagao s najpriznatijim indijskim umjetnicima. Odbio je poslovnu ponudu francuskog Voguea, koji ga je želio uposliti kao stilista. No ljubav prema kreiranju bila je jača, pa je odlučio ostati u Indiji, gdje je 1997. osnovao svoju modnu marku Manish Arora.

Nakon uspješnih predstavljanja na indijskom tjednu mode te dobivenog priznanja za najboljeg indijskog dizajnera, 2005. Manish Arora svoju kolekciju predstavlja na tjednu mode u Miamiju gdje osvaja nagradu za najbolju prikazanu kolekciju. Iste godine predstavlja na tjednu mode u Londonu i dobiva odlične ocjene modnih kritičara, uključujući i one od Hilary Aleksander, Suzy Menkes i Lise Armstrong.

Njegove kreacije prodaju se u više od 75 trgovina diljem svijeta. Kreirao je kolekciju obuće za sportsku marku Reebok, a zapažena je i njegova nedavna suradnja s kozmetičkim gigantom MAC-om te proizvođačem satova Swatch. Manish Arora pozvan je da svoje modele prikaže u sklopu izložbe 'Fashion In Motion' u londonskom muzeju Victoria and Albert, a na nedavno održanoj dodjeli MTV-jevih glazbenih nagrada pjevačica i voditeljica Kate Perry nosila je jednu od njegovih kreacija prikazanih na pariškom tjednu mode, popularnu haljinu 'vrtuljak'. Pop princeza Britney Spears najboljeg indijskog dizajnera angažirala je kao stilista na svojem posljednjem albumu 'Circus', a obožavateljica Manish Arore je i glazbenica M.I.A., koja se u njegovoj kreaciji pojavila na premijeri filma Slumdog Millionaire

Manish Arora poznat je po paleti živih boja i kičastih motiva. Njegove kreacije savršen su spoj elemenata indijske tradicije i suvremenog Zapada. Odjeću definiraju suvremene siluete koje dizajner prožima vezom, nizanjem perli i aplikacijama.

Obožavatelji njegovih kreacija, ako ništa drugo, mogu nabaviti limitirane edicije kreme Nivea Soft, čiju je kutijicu redizajnirao ovaj vrhunski dizajner.

Zagrebačka publika ima ga priliku vidjeti uživo na predstojećem Cro A Porteru koncepcijskog naziva 'Deconstruct : Reconstruct' koji će se održati od 16. do 18. travnja na Zagrebačkom velesajmu.