crvenilo i peckanje

Ljetne muke o kojima nerado govorimo, ali bismo ih se zauvijek riješili: Ovo su najbolji trikovi za sprečavanje trljanja bedara

09.07.2021 u 06:40

Bionic
Reading

Kombinacija ljetnih vrućina i omiljenih nam haljina i suknji nerijetko izaziva vrlo čest problem o kojem mnogi ne vole baš razgovarati, no tako rado bi ga se zauvijek riješili. Govorimo o neugodnoj pojavi trljanja bedra što, uslijed trenja i pojačanog znojenja, izaziva pravu muku

Koža na unutarnjoj strani bedara poprilično je nježna, a trenje koje nastaje trljanjem noge o nogu nerijetko uzrokuje crvenilo, osip i peckanje. Ako je trljanje bedara i vaša ljetna noćna mora, proizvodi koje vjerojatno već imate kod kuće i trikovi za sprečavanje te neugodne pojave svakako će vam dobro doći.

Uljna krema

Ako imate osjetljivu kožu, dobra obrana je najbolji napad. Prije negoli se pojavi neugodno crvenilo, a koža počne peckati i zatezati, s prvim naznakama ljetnih vrućina osjetljivo područje namažite bogatom uljnom kremom koja će nahraniti kožu, ali i spriječiti trenje. Uljna krema regenerira, smiruje i ima funkciju barijere – ukratko pruža ono što je potrebno vašoj koži.

Puder u prahu

Provjereni trik za smanjenje trljanja bedara za kojim su posezale naše mame i bake, a dobro djeluje i pri čišćenju kose kada nemate suhog šampona. Puder upija vlagu i smanjuje trenje, a idealan je za nanošenje kod kuće jer zahtijeva čestu primjenu.

Seksi trake za bedra

Znate li kako vam se noge nikada ne trljaju kada nosite čarape? Ljeti naravno nećete posezati za najlonkama, ali možete na bedrima nositi trake koje izgledaju kao gornji dio samostojećih čarapa. Osim što će učinkovito spriječiti iritaciju bedara, kako dolaze u čipkastom izdanju, vrlo su seksi.

Hlačice za oblikovanje

Neki jednostavno ne vjeruju u kreme i pudere te za sprečavanje trljanja nogu posežu samo za fizičkom zaštitom. Jedno od najučinkovitijih rješenja zasigurno su duge gaćice/hlačice za oblikovanje. Uske i izrazito pripijene uz tijelo, spriječit će trenje, a ujedno lijepo oblikovati stražnjicu, trbuh i bedra.

Vazelin

Svi obožavamo višenamjenske proizvode, a vazelin će, osim omekšavanja usana i umirivanja nadražene kože, također spriječiti trenje bedara. Ako ga nemate kod kuće, svakako nabavite veće pakiranje.

Dezodorans u stiku

Ovo je definitivno jedan od učinkovitijih trikova, no svakako pripazite na sastav i izbjegavajte one nadražujuće.

Proizvodi za sprečavanje žuljeva

Mnogi su kunu u učinkovitost krema i stikova koji se koriste za sprečavanja nastanka žuljeva, vrlo česte boljke za vrijeme sezone sandala. Postoji li išta bolje od ubijanja dviju muha jednim udarcem?

Lanolinska krema

Kreme koje su najčešće koriste za njegu beba, bradavica prilikom dojenja i raznih vrsta crvenila na koži mogu biti odličan saveznik za zaštitu bedara. Vrlo čistog sastava, imaju snažnu moć zaštite.

Puderi za tijelo

Puder za tijelo mnogima je najbolji prijatelj za vrijeme ljetne sezone, kada odjeća otkriva malo više kože. Prvotna namjena mu je prikrivanje nedostataka na tijelu, poput proširenih vena, modrica, vitiliga, tamnih mrlja i kapilara, no poput svakog pudera, ima moć upijanja, što ga čini korisnim zaštitnikom bedara za vrijeme ljeta.

Krema od nevena

Ljubitelji prirodnijih metoda i krema zaljubit će se u ovo rješenje. Neven je poznato rješenje za suhu kožu. Vrlo nježan prema njoj, no snažan prema vanjskim utjecajima, učinit će je mekom i uspješno spriječiti iritaciju. Naime upravo se kreme od nevena često koriste za nježnu kožu beba.