javni obračun

Ljepotici raskošnih oblina dosta je etikete 'plus size': 'Ne zovite me tako'

14.12.2017 u 10:34

Bionic
Reading

Britanski model Iskra Lawrence odlučila je zauvijek ušutkati medije koji joj tradicionalno dodjeljuju etiketu 'plus size'

Ovih dana lijepa Britanka uživala je u Miamiju, a njezine fotografije u bikiniju postale su glavna medijska tema. Uz spomenute paparazzi fotografije, britanski Independent objavio je tekst naslova 'Plus size model Iskra Lawrence pravi je primjer fizičkog samopouzdanja na plažama Miamija'. U spomenutom tekstu, kao što je slučaj s naslovom, britansku ljepoticu titulira se kao 'plus size model', a ona to nikako ne odobrava.

  • +14
Iskra Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Vidjevši tekst britanskog dnevnog lista, Iskra Lawrence odlučila je javno reagirati na Twitteru.

'*Model* Iskra Lawrence pravi je primjer fizičkog samopouzdanja na plažama Miamija', napisala je britanska ljepotica podijelivši tekst britanskog Independenta koji ju je, prema njezinom mišljenju, krivo titulirao.

Njezina objava rezultirala je velikim odobravanjem javnosti, a o problemu etikete plus size imala je priliku govoriti u intervjuu za britansko izdanje magazina Women's Health.  

U spomenutom intervjuu istaknula je svoju zabrinutost etiketom koja joj se tradicionalno dodjeljuje, usprkos činjenici da na visinu od 175 centimetara ima struk veličine konfekcijskog broja 38 i stražnjicu veličine konfekcijskog broja 42.

  • +4
Iskra Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Termin plus size smatram potpuno krivim. Redovito stiže s negativnim konotacijama koje se odnose na 60 posto žena u svijetu', ističe britanska ljepotica.

Istu zabrinutost svojedobno je iskazala u razgovoru za beauty stranicu Byrdie. 'Vjerujem da nitko ne voli etiketiranja. Kako možete nekoga definirati na osnovi njegove veličine, boje, spola, religije ili seksualnosti? Mi smo puno više od toga. Termin plus size ima negativnu konotaciju jer žene određene veličine koja odskače od standarda nisu u mogućnosti kupovati odjeću u istim trgovinama poput ostalih. Potpuno su isključeni iz mode od elitističke industrije i došlo je vrijeme da napokon odbacimo etiketiranja i sve tretiramo jednako', zaključuje britanski model.

  • +3
Iskra Lawrence Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia