OTKRIVENA TAJNA

Lamborghinijevo pariško iznenađenje koncept Sesto Elemento

29.09.2010 u 13:34

Bionic
Reading

Nakon višetjednog draženja fotografijama detalja nadolazećeg pariškog koncepta, predstavnici sedme sile konačno su stali na kraj Lamborghinijevoj igri skrivača. Proizvođač s logom razjarenog bika za Pariz nam je pripremio napredni koncept Sesto Elemento

U direktnom prijevodu s talijanskog, Sesto Elemento znači šesti element, što, ukoliko nam srednjoškolska naobrazba iz kemije nije zakazala, u periodnom sustavu elemenata predstavlja element ugljika.

GT Spirit piše da je Lamborghinijev koncept gotovo u cijelosti izrađen od ugljičnih vlakana te da mu je masa zbog toga svedena na, za proizvođača iz Sant' Agathe, gotovo nevjerojatno niskih 999 kilograma. U Lamborghiniju se, čini se, nisu šalili kada su najavljivali rezanje kilograma svojim budućim proizvodima.

Automobil pogoni motor V10 nepoznatih osobina, no nagađa se da bi automobilu trebao omogućavati sprint do stotke za 2,5 sekundi te maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Što je od sveg ovog istina, a što tek novinarsko nagađanje pokazat će tek službeni Lamborghinijev izvještaj. Dotad uživajte u fotogaleriji u kojoj donosimo posljednjih pet fotografija detalja novog superautomobila.