Lako do sjaja

Donosimo savjete za proljetno čišćenje koje ćete zapravo voljeti

13.04.2024 u 07:10

Bionic
Reading

Da biste se u cijelom tom procesu stigli i odmoriti, olakšajte si upotrebom efikasnih modernih uređaja, jer tu investiciju nećete požaliti

Proljetno čišćenje postupak je od kojeg mnogi zaziru, no ovaj zadatak uopće ne mora biti toliko zahtjevan i mukotrpan. Naime, uz primjenu provjerenih trikova u pospremanju i korištenju modernih uređaja, vaš dom zablistat će u čistom i osvježenom novom ruhu te ćete obožavati provoditi svaki trenutak slobodnog vremena u njemu.

Jedan od razloga zbog kojih je proljetno čišćenje toliko naporno, čak i onima koji u njemu gotovo ritualno uživaju, jest činjenica da je posla zaista - mnogo. Upravo zato prvi savjet stručnjaka jest da taj posao podijelite na niz manjih zadataka i krenete malim koracima, koristeći se pritom modernim uređajima koji će sve to učiniti lakšim i brže gotovim.

Uklonite sav nered

Nakon što ste osmislili redoslijed čišćenja i stekli uvid u sve što trebate napraviti, krenite od uklanjanja nereda, viškova i smeća u stanu. Odjeća i obuća u raznim kutovima, računi na stolićima u dnevnom boravku, pročitane knjige na noćnom ormariću, potrošeni kozmetički proizvodi u kupaonici i neoprano suđe u kuhinji samo su neki od zadataka koje je poželjno obaviti među prvima da biste čišćenje učinili lakšim i ugodnijim.

Kako si ne biste stvarali dodatan posao, odmah stavljajte stvari na svoje mjesto. Primjerice, prljavu robu poželjno je staviti u perilicu i uključiti je da opere sve dok se bavite drugim poslovima u stanu. Kako bi ovaj zadatak bio još lakši, koristite perilicu s velikim bubnjem kao što je Samsung Bespoke kapaciteta 11 kg, jer ona će lako, temeljito i tiho oprati veće količine rublja u kratkom roku.

Maknite zimsku posteljinu

U ovim sve toplijim danima glomaznom zimskom poplunu više nije mjesto na krevetu, a prije nego što ga pospremite za iduću sezonu, poželjno ga je oprati da biste uklonili grinje i spriječili njihovo daljnje razmnožavanje.

Također, prije nego što posegnete za laganim proljetnim prekrivačima i dekama, svakako ih operite u perilici za rublje da biste uživali u mirisnoj i posve čistoj posteljini, oslobođenoj prašine (a nerijetko i vlage) koja se u nju uvlačila tijekom zime.

Ovo je savršen trenutak i za pranje jastuka i navlaka za krevet, koje obiluju grinjama i štetnim tvarima, a da toga često nismo ni svjesni. Olakšajte si korištenjem perilice velikog kapaciteta da biste odjednom odradili sav taj posao. Kako biste bili sigurni da je posteljina besprijekorno oprana, koristite Samsung perilicu Bespoke jer učinkovito uklanja prljavštine, čak i pri niskim temperaturama.

Osim toga, ova perilica omogućuje bolju njegu tkanine, što znači da posve bezbrižno možete prati i svoju omiljenu posteljinu od nježnijih materijala poput svile ili satena. Tim više jer perilica rublja Samsung Bespoke prepoznaje vrstu tkanine i optimizira količinu mjehurića, vrijeme pranja, temperaturu i brzinu vrtnje bubnja - u čemu leži garancija savršenog pranja.

Očistite površine

Jedan od najvažnijih koraka proljetnog čišćenja jest uklanjanje nečistoća s raznih površina. Naime snažno proljetno sunce razotkrit će svako zrnce prašine i prljavštine pa je upravo ovaj korak iznimno bitan u procesu čišćenja doma te stvaranja ugodne i opuštajuće atmosfere u njemu.

Prašina, nečistoće na ogledalima i prozorima, prljavština na fugama i ormarićima među prioritetima su u čišćenju, a nikako nemojte zaboraviti oprati i jastučiće, presvlake i perive dijelove naslonjača iz predsoblja, kuhinje i dnevnog boravka.

Kako ove komade namještaja više ne biste morali nositi u skupu kemijsku čistionicu, Samsung je perilicu rublja Bespoke dizajnirao s funkcijama kao stvorenima za ovaj zadatak, jer skraćuju vrijeme pranja i štede energiju, kao i s opcijom higijenskog čišćenja parom.

Redovito uzimajte pauze i - nagradite se

Nakon što ste uklonili sav nered, dok vaša perilica bešumno radi, vrijeme je za kratak odmor i malu nagradu.

Eksperti u uređenju doma tvrde da je sama spoznaja da ćete nakon svakog zadatka imati priliku za predah iznimno motivirajuća, a dodatno pomaže ako osmislite male rituale kojima ćete se nagraditi.

To može biti kratak telefonski razgovor, nekoliko minuta gledanja televizije, skrolanja po mobitelu ili uživanja u tišini - što god odabrali, činjenica da ste nešto uspješno završili i priuštili si malenu nagradu ispunit će vas zadovoljstvom i energijom za nastavak pospremanja.

Kako biste se mogli što dulje odmarati, koristite najefikasnije Samsung kućanske aparate jer će vam svojom učinkovitošću uštedjeti vrijeme i osigurati da u istom vremenskom periodu s manje muke obavite više posla.

Temeljito usisavanje u jednom potezu

Konkretno, kada je riječ o usisavanju, možete se pouzdati u savršene rezultate koje daje usisavač Samsung Bespoke Jet, čije su velike prednosti iznimna lakoća rukovanja, optimalna razina čišćenja, ali i prijenosna baterija koja će vam omogućiti da očistite cijeli dom bez ograničavajuće žice.

Uvjerite se u moćne performanse

Kako biste bili sigurni da je riječ o investiciji koju nećete požaliti, Samsung vam za određene modele usisivača Bespoke Jet donosi mogućnost povrata uređaja u roku od 100 dana od kupnje. Tako ćete se iz prve ruke imati priliku uvjeriti u moć ovog avangardnog štapnog usisavača i njegove izvanredne snažne performanse čišćenja te uživati besprijekorno čistom domu.

Prednost ovog modernog uređaja jest snažna usisna moć te sposobnost hvatanja i najsitnijih čestica, kao i lako dosezanje skrovitih prostora, onih koje nerijetko preskačemo u održavanju doma. Upravo to iznimno je bitno da biste mogli uživati u posve čistom prostoru i svoje proljetno čišćenje proglasiti apsolutnim uspjehom.

Naime među prostorima koje mnogi od nas nerijetko zaboravljaju očistiti teško su dohvatljivi kutovi i područja koja nisu vidljiva golim okom. Primjerice, kutovi ispod i iza kuhinjskog stola i stolića u dnevnom boravku ubrzo se mogu napuniti mrvicama i privući razne neželjene 'goste', područje ispod kreveta gomila se prašinom koju udišemo dok spavamo, a rubovi kauča u trenu postaju nakupine prljavštine.

U svemu tome usisavač Bespoke Jet savršen je saveznik jer svojom snažnom usisnom moći od 210 W i mlaznim ciklonom iza sebe ne ostavlja nijednu mrvicu, čineći i najtemeljitije usisavanje laganim i ekspresno brzim obavljenim poslom. Uz to, zaboravite na česte odlaske u kupovinu vrećica jer Samsung Bespoke Jet dolazi s perivim spremnikom za prašinu, čime vam štedi vrijeme i novac.

Prilog je napravljen u produkciji Tnative tima tportala u skladu s najvišim profesionalnim standardima te u suradnji sa tvrtkom Samsung.