KONTROVERZNi DODATAK

Kylie Jenner zbog ove se ogrlice ponovno našla na udaru kritika

24.01.2023 u 21:02

Bionic
Reading

Samo nekoliko sati nakon što je izazvala val reakcija na društvenim mrežama pojavljivanjem na reviji brenda Schiaparelli u kreaciji s dodatkom realistične glave lava, beauty mogulici Kylie Jenner isto je pošlo za rukom s kontroverznom ogrlicom brenda Givenchy

Inspiriranu omčom, francuska kuća premijerno ju je predstavila u kolekciji za prošlogodišnju sezonu proljeće-ljeto uz val kritika koje su, njezinim nošenjem, dotakle i članicu najpoznatije reality obitelji na svijetu.

Kontroverznom ogrlicom Jenner je naglasila kombinaciju pripijene haljine vibrantne nijanse plave i blještave, pink verzije kultnih čizmi Shark Lock, da bi nedugo nakon objave ovog stajlinga na društvenim mrežama zaradila niz negativnih komentara.

  • +2
Kylie Jenner Izvor: Profimedia / Autor: TheRealSPW / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

‘Nositi ovu ogrlicu dvije godine nakon što je predstavljena, kada njezin stilist zna što su ljudi mislili o njoj stvarno je odvratno’, jedan je od mnogobrojnih negativnih komentara upućenih beauty mogulici zbog ogrlice brenda koja, osim što predstavlja najjeziviji simbol mržnje prema Afroamerikancima, sa sobom nosi i suicidalne konotacije.

Dok su drugi pozvali Jenner i njezinu obitelj da se ‘educiraju o povijesti Afroamerikanaca’, neki su se zapitali je li odlučila nositi ovu ogrlicu samo zbog publiciteta.

Poput modne kuće Givenchy, sa sličnim reakcijama javnosti godine 2019. suočila se i britanska kuća Bubrerry, kada je u svojoj kolekciji predstavila majicu hoodie s vezicom koja je ličila na omču za vješanje.

NADREALNA MODA

Može li luđe od ovoga? Kylie Jenner i Doja Cat ukrale show na reviji brenda Schiaparelli

Pogledaj galeriju