MIXA

Kultna francuska linija za njegu kože napokon u Hrvatskoj

17.10.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Sve je počelo još davne 1924. godine kada je u farmaceutskom mužaru stvorena prva Mixa formula za njegu kože. Mixa uskoro postaje prepoznata kao stručnjak za osjetljivu kožu, što ostaje sve do danas. Ključna godina u Mixinoj povijesti je 1962. kada nastaje krema za ruke s alantoinom i otada počinje Mixin nevjerojatan uspjeh na francuskom tržištu

Godine 1976. nastaje kultni slogan 'Nježna za bebe, nježna za mame', a Mixa baby linija postaje dio svakodnevne njege svih francuskih beba. Godina 1997. donijela je povijesni proizvod za njegu suhe kože tijela, mlijeko s lipidima, a 2004. jedan od najuspješnijih hidratantnih proizvoda za njegu osjetljive kože lica.

Osjetljiva je koža kao i svaka druga, ali je i posebna. Takvom je čini njen prag tolerancije na unutrašnje i vanjske faktore koji je niži no kod normalne kože, tako da ona može pretjerano reagirati na sve s čime dođe u dodir i što osjeti. Osjetljivost kože izvor je neugode: jedna od dvije žene žali se na pretjeranu osjetljivost.

Mixa je tu kako bi pomogla da se korigira ili umanji ovakva povremena ili trajna osjetljivost kože. Bezuvjetna tolerancija prema osjetljivoj koži zahtijeva posvećenost strogim procedurama. Svi Mixa proizvodi stoga su:

- Formulirani pod nadzorom farmaceuta.

- Formulirani kako bi rizik od pojave alergija sveli na minimum.

- Testirani pod nadzorom dermatologa.

- Testirani na osjetljivoj koži i koži sklonoj reakcijama.

- Razvijeni koristeći sastojke koji su posebno prilagođeni osjetljivoj koži.

Cjelokupna linija od 26 proizvoda lansiranih ekskluzivno u BIPA drogerijama sadrži proizvode za čišćenje i njegu lica, njegu tijela i proizvode za bebe.