ČLAN ŽIRIJA 'MASTERCHEFA':

'Kuhanje je najneseksipilniji posao na svijetu'

30.03.2011 u 09:46

Bionic
Reading

Iako je uvriježeno mišljenje da su kuhari glamurozni i seksi, Mate Janković tvrdi drugačije i otkriva manje blistavu stranu njihova zanimanja

Mate Janković, član žirija showa 'Masterchef' otkrio je za Stars da kuhinja nije baš najglamurozniji prostor na svijetu, a sve žene kojima se sviđaju kuhari i misle da je to seksipilno zanimanje trebaju razmisliti dvaput.

'Kuhinja je hard core. To je šljaka 12 sati dnevno, u suludim uvjetima, s često suludim ljudima i gostima koji znaju biti jako osjetljivi. Najosjetljiviji smo na ono što jedemo, pogotovo ako to plaćamo u restoranu. Kandidate showa učimo da primaju kritike i želimo još nešto izvući iz njih', kaže Janković, koji je tijekom vremena očvrsnuo u tom teškom poslu.

'Bilo je tu nesigurnosti na početku, bilo je svega. Nije mi se nikad dogodilo da se rasplačem u kuhinji, ali kao mladom kuharu bio mi je užasan dril i bio sam prilično nesiguran. Dobar dio 20-ih sam proveo tako da su mi šefovi kuhinja i vlasnici ubijali samopouzdanje. I onda, kroz stjecanje znanja i kroz iskustvo, izgubiš taj osjećaj i postaneš samopouzdaniji. Kad dirigiram kuhinjom, skoro sam robot. Tu zna biti neugodnih situacija jer znam biti temperamentan. Puno znam vikati na kuhare, ali trudim se ne vrijeđati, iako mi svašta izleti', objašnjava i dodaje da je kuhanje jedan od najneglamuroznijih i najneseksipilnijih poslova na svijetu.

'Žene misle da su kuhari seksipilni sve dok nisu legle s jednim kuharom koji je upravo došao s posla smrdljiv po, recimo, ribi. Sve je seksi dok ti netko kuha, ali kad dolazi kući polusmrdljiv baš i nije tako. Pa nek razmisle o tome.'