TAJNE LJEPOTE

Kronično se borite za volumen kose? Evo koje nijanse trebate izbjegavati

19.12.2022 u 09:17

Bionic
Reading

Vlasnica ste tanke kose koja je lomljiva, bez volumena i sklona ispucalim vrhovima? Možda ne znate, ali da, i boja kose može čak pogoršati ovo stanje

Ukoliko ste i vi među onima koji muku muče s volumenom te vam se čini da frizure netragom nestane bez obzira na količine sredstava za stiliziranje, možda je razlog i u greškama pri odabiru boje kose.

Dame s tankom kosom mogu se ugledati na slavnu glumicu i redateljicu Oliviju Wilde koja zna tajnu kako svoju kosu učiniti punijom i to uz pomoć posebne tehnike posvjetljivanja uz pomoć gotovo nevidljivih pramenova.

Frizeri stoga savjetuju oprez pri izboru boje za kosu jer krivo odabrana nijansa može prozročiti kontraefekt.

UVIJEK ORIGINALNA

Svi bruje o haljini Olivije Wilde s upečatljivim zlatnim detaljem kakva se ne viđa svaki dan

Pogledaj galeriju

Dobro je poznato da što više bojimo i eksperimentiramo s kosom, ona postaje sve tanja i lomljivija pa mnogi stručnjaci savjetuju da pri odabiru nijansi ne radimo radikalne transformacije poput vrlo svijetlih tonova. Jaki kontrasti i prečesto mijenjanje boje kose neizbježno u konačnici dovode do oštećenja kose koja se, nažalost, nikada ne mogu u potpunosti popraviti.

U osnovi, svaka promjena boje kose uzrokuje štetu pa ako ste vlasnica tanke kose, pripazite na zdravlje kose.

Ukoliko se odlučite za promjenu imidža, važno je odabrati što prirodniju nijansu i dobru tehniku ​​bojanja. Sada na svu sreću postoje mnoge suvremen tehnike bojanja i boje za kosu kojima je cilj zaštititi strukturu vaše kose. Što je vaša kosa manje opterećena, to je bolje za punoću vaše kose.

Evo korisnih savjeta za sve one koji se muče s volumenom:

1. Svakako izbjegavajte neprirodne boje

Umjesto da idete u svijet radikalnih boja poput srebrne ili izražajno bakrene, osobe s tankom kosom trebaju se usredotočiti na pročišćavanje svog prirodnog tona. To tankoj kosi daje veću dimenziju i zdravi sjaj, a neće prouzročiti lomljivost, oštećenja i nedostatak volumena.

2. Bojanje u jednom tonu nije najbolja opcija

Umjesto potpunog bojanja kose u jednu boju, posvijetlite je i suptilnim babylight pramenovima. Prednost ovog načina bojanja je i to da će samo mali dio vaše kose biti kemijski tretiran, a ostatak kose je pošteđen što je odličan kompromis koji će rezultirati zdravijom i ljepšom kosom s više sjaja i volumena.

3. Efektne igre tamnih i svjetlijih pramenova

Umjesto da se fokusiraju samo na posvjetljivanje kose, dobra je ideja koristiti i tamnije nijanse na određenim dijelovima kose kako bi se postigao sjaj i punoća. Sjajan primjer za to su tehnike tzv. shadow lights ili shadow roots, gdje je korijen kose obojan nešto tamnije.

4. Umjesto samo jedne tehnike bojanja, kombinirajte ih više

Kad se radi o bojanju tanke kose, dobar je savjet iskombinirati nekoliko tehnika kako bi se postigao efekt bu bujnosti. Nježno uokvirivanje lica uz pomoć svijetlih pramenova, odlično se nadograđuje s npr. tehnikom bojanja 'slobodnom rukom' te se postiže fantastičan efekt i naravno bujnija kosa.