RECEPT

Krafne punjene svježim slatkim sirom

15.03.2011 u 10:57

Bionic
Reading

Ako su vam dosadile klasične krafne sa i bez marmelade i želite napraviti nešto malo posebnije, pripremite ove neobične krafne s kakaom i sirom. Mekane su kao i one obične, a ukusne da ukusnije ne mogu biti

Potrebni sastojci:

šećer u prahu
1 kg glatkog brašna
40 g svježeg kvasca
1 cijelo jaje
3 žumanjka
2 žlice šećera
2 žlice kakaa
50 g maslaca
50 ml ruma
korica od 1/2 limuna
mlijeka po potrebi
prstohvat soli

Za nadjev:

100 g svježeg kravljeg sira
100 g sira mascarpone
nekoliko kapi limunova soka

Priprema:

Od mlakog mlijeka, šećera, dvije žlice brašna i izmrvljenog kvasca načinimo pjenicu i ostavimo na toplome 15-ak minuta da se diže. Kad se podigne, pjenicu izmiješamo s rastopljenim maslacem, limunovom koricom, brašnom, žumanjcima, mlijekom, šećerom, jajetom, rumom, solju i kakaom u prahu.

Miješamo mikserom dok masa ne postane glatka i dok se ne počne odljepljivati od posude.

Tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže oko 40 minuta. Dignuto tijesto istresemo na pobrašnjenu dasku, rukama još malo promijesimo dodajući brašna koliko tijesto traži i potom ga valjkom rastegnemo na centimetar debljine.

Prikladnom čašom nježno označimo krugove tj. mjesta na tijestu koja ćemo nadijevati.

Označena mjesta nadijevamo mješavinom svježeg kravljeg sira, sira mascarpone, šećera u prahu i limunova soka pa sve zajedno prekrijemo drugom polovicom tijesta. Zatim pritiskom čaše preko oba tijesta izrezujemo nadjevene dijelove tijesta (krafne).

Višak tijesta maknemo u stranu, a nadijevana tijesta (krafne) ostavimo da se dižu još oko 30 minuta. Krafne pečemo u dubokom, zagrijanom ulju s obje strane dok ne porumene.

Recept je preuzet sa stranice crochef.hr