MUST HAVE KOMADI

Košulje nikad nisu bile tako lijepe kao ove sezone

18.08.2016 u 08:00

  • +19

Košulje

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bionic
Reading

Košulja je neizostavan dio garderobe bilo kojeg ženskog ormara bez obzira na stil odijevanja, a ove su sezone dobile sasvim novo značenje zahvaljujući pomalo pomaknutim detaljima i krojevima

Ako ste već prošetali prodavaonicama ovih dana, sigurno ste primijetili kako su košulje totalni hit, a njihova ljepota u novim kolekcijama je ta što su one sve, samo ne klasični komadi. Košulje nikada ni nisu izašle iz mode, ali nakon prošlogodišnje inspiracije ženstvenim bluzama s mašnama, na red su došle košulje inspirirane muškim krojevima i interpretirane na svjež način.

Štoviše, itekako su udobne jer uski krojevi su out, lako se kombiniraju s raznim krpicama i prekrivaju male nesavršenosti. Najčešće su u bijeloj, plavoj ili kombinaciji tih dviju nijansi, na pruge, i postale su pravi modni hit jer se s lakoćom uklapaju u gotovo sve modne stilove.

Dekonstruirani modeli asimetričnih krojeva, neobičnog izgleda i zamijenjenih mjesta, na kojima su, primjerice, gumbići na leđima, ramenima ili rukavima posebno su trendi ove sezone. Uz pomaknute ovratnike i razne duljine ili kose rezove, ističu se košulje koje se naprijed ili straga vežu u čvor pa dobivaju sasvim novu dimenziju.

Kako već godinama trendovi traju najduže kada se mogu različito kombinirati, tako će i ove košulje zasigurno biti must have komadi jer idu uz sve krpice, od traperica i suknji pa do hlača koje krojem podsjećaju na trenirke s trakama na vanjskoj strani.

Trend dekonstruiranih košulja i haljina pokrenuo je brend Monse koji je nedavno proslavio prvi rođendan. Riječ je o brendu iza kojeg su Laura Kim i Fernando Garcia, a zanat su pekli u modnoj kući legende američkog dizajna Oscara de la Rente. Njihove pomaknute haljine su u samo pola godine oduševile i slavne dame poput Selene Gomez, Jaime King, Ruth Wilson, Allison Williams, Sienne Miller, Lady Gage, Jessice Biel ili Brie Larson.

A da će košulja zauvijek biti moćna krpica, davne 1981. znala je legendarna dizajnerica Carolina Herrera koja kaže da se ne može zasititi klasičnog bijelog komada: 'volim bijele košulje jer mi dođu kao nekakva sigurnosna, spasonosna dekica. Možete je nositi uz bilo što. Najveća je draž bijele košulje u tome što ovisi o osobi kako će je nositi'.

U svakom slučaju, otkačeni, razigrani, a opet nosivi komadi već su stigli u prodavaonice high street brendova, a kako su raznovrsni, lako ćete pronaći idealan kroj i stil za sebe, po pristupačnim cijenama.