FIZIČKA AKTIVNOST

Koliko kalorija sagorijevate tijekom seksa?

07.11.2013 u 11:29

Bionic
Reading

Gubite li više kalorija tijekom trčanja ili seksa? Upravo to otkiva najnovije istraživanje

Kanadski znanstvenici proveli su neobično istraživanje kojim su pokušali doznati što troši više kalorija – sport ili seks? Kako bi doznali odgovor na to pitanje, seksolozi i sportski medicinari pratili su tijekom jednoga tjedna aktivnosti 21 heteroseksualnoga para u dobi od 18 do 35 godina.

Parovi su na sebi sedam dana imali uređaje koji su mjerili njihovu potrošnju energije. Morali su trčati umjerenim tempom 30 minuta te redovito prakticirati seksualne odnose. Rezultati su pokazali da su muškarci tijekom 30-minutnog trčanja potrošili u prosjeku 276 kalorija, a žene 213.

Tijekom 25-minutnog seksualnog odnosa gubitak kalorija je bio drastično manji - 101 kalorija kod muškaraca, a 69 kod žena.'Voditi ljubav umjerenim intenzitetom zahtijeva više energije i napora nego hodanje brzinom od 4,8 kilometara na sat, ali ipak puno manje nego lagano trčanje', izjavio je Antony Karelis, jedan od autora istraživanja.

Zanimljivo je i da je i ovim istraživanjem jasno vidljivo da su muškarci ti koji u obje aktivnosti troše mnogo više kalorija od žena, navodi se u časopisu PLoSONE u kojemu su objavljeni rezultati kanadskog istraživanja.