VELIKA SRETNA OBITELJ

Koje su najbolje pasmine za malu djecu

11.05.2017 u 15:50

Bionic
Reading

Kad djeca odrastaju uz ljubimce, to često ima dobar učinak na njih – od manje šanse astme do pojačane društvenosti – pa stoga ne čudi što mnoge obitelji uključuju i životinju. U slučaju pasa, pitanje je kako odabrati pravu pasminu

Nije važno samo je li pas dobar obiteljski ljubimac, već i je li obitelj prikladna za pasminu. Možda oni koji žele nabaviti psa nemaju dovoljno prostora za određenu pasminu ili možda vode aktivan život u prirodi. Nije svaki pas za svaku obitelj. Važno je odabrati psa prikladne veličine i karaktera.

Važno je i biti svjestan kako se u psa treba uložiti vrijeme i novac. Psa koji će biti uz malo dijete u stanu, valja naučiti pravila dobrog ponašanja.

Mješanac

Mješanci trebali bi biti najbrojniji u psećem svijetu. Bez ljudskog upliva u pseće razmnožavanje, svi bi psi bili mješanci.

Naravno, s mješancima je teško znati što dobivate što se tiče navika i ponašanja, pa im je najbolje pristupiti kao da kući dovodite štene. Jednostavno ih naučite što smiju, što ne smiju, a pri odabiru samo pripazite na razinu energije koju pas ima.

Buldog

Prekrasni buldozi mali su dobro raspoloženi psi sa smislom za humor. Iako imaju svojih zdravstvenih problema, buldozi su odlični za gradsku obitelj s ograničenim prostorom.

Buldozima najčešće ne smeta ljenčariti, no nije im mrsko ni šetati.

Bokser

Bokseri su zaigrani psi koje je lako dresirati. Prilično su pametni i iznimno su predani svojoj obitelji.

Štoviše, toliko su privrženi onima koje vole da će za njih čak i provoditi vrijeme na kauču, iako bi radije trčali po parku.

Zlatni retriver

Zlatni retriveri ne trebaju posebnu reklamu kao obiteljski psi. Svi znaju da je u pitanju beskrajno strpljiva pasmina koja voli djecu i ljude.

Njihova društvenost i prilagodljivost čini ih jednom od najpopularnijih pasmina.

Labrador retriver

Kao i zlatni retriveri, labrador retriveri su zaigrani i aktivni što je odlično za obitelji s malom djecom. Ta mješavina je također pametna i prilično izdržljiva, što je važno kad se natječu tko će se prije umoriti – djeca ili oni.

Labrador pudl ili zlatni pudl

Mješavina najpametnijih i najstrpljivijih pasmina očito daje sjajne rezultate. Kad pomiješate karakteristike pudla s onima zlatnog retrivera ili labradora, dobivate psa koji kao da je smišljeno stvoren za obitelji s djecom.

Ukratko, ovi psi imaju savršenu mješavinu energije, strpljenja, društvenosti i pameti.

YouTube Autor: YouTube