SUPERTEŠKA KATEGORIJA

Koji glumac zarađuje više od Brada Pitta i Toma Hanksa?

15.02.2013 u 07:33

Bionic
Reading

Sacha Baron Cohen, koji je svoj put do slave započeo kao Ali G, postao je najbolje plaćeni britanski glumac i prošle je godine, kad je riječ o zaradi, nadmašio čak i Brada Pitta i Toma Hanksa

Lani je Sacha Baron Cohen zaradio 176 milijuna kuna, velikim dijelom zahvaljujući filmu 'Diktator' u kojem je glumio despotskog generala Aladeena, piše Mail Online. Toj se svoti (koja računa prihode od svibnja 2011. do svibnja 2012) treba pridodati nemali honorar za glas kralja lemura Juliena u trećem nastavku animiranog hita 'Madagaskar'. Njegova je najnovija uloga gostioničara Thenardiera u 'Jadnicima'.

Impresivni put prema zvijezdama činio se malo vjerojatan kad se Baron Cohen prvi put pojavio na britanskom Channelu 4 kao Ali G, vođa grupe 'Staines massive’ sa strašću za sjajne trenirke i debele zlatne lance. 41-godišnji Baron Cohen u početku je bio tretiran kao zločesto dijete showbusinessa, ali je globalni uspjeh postigao hit komedijama 'Borat' i 'Bruno'.

Glumac je odrastao u sjevernom Londonu, studirao je na Cambridgeu, a u braku je s glumicom Islom Fisher s kojom ima dvije kćeri.

Unatoč svojoj zaradi Sacha Baron Cohen nije ušao na popis Forbes Celebrity 100, jer je procijenjeno da ipak nije dovoljno poznat u Sjedinjenim Državama.

Forbesov popis 100 najvećih zvijezda predvodi Tom Cruise, koji je zaradio 422 milijuna kuna prošle godine, dok je Tom Hanks zaradio 150 milijuna, a Brad Pitt 140 milijuna kuna.