ZDRAVIJI I ODMORNIJI

Koja alternativna terapija najbolje odgovara vašem horoskopskom znaku

29.04.2017 u 13:13

Bionic
Reading

Pomoću medicinske astrologije pronađite odgovarajuću prirodnu terapiju za postizanje energetske i psihofizičke ravnoteže

Ovan - iridologija

Ova metoda dijagnostičkog liječenja temelji se na proučavanju šarenice oka, koju iridolozi nazivaju ‘prozorom u tijelo’. Iz boja, uzoraka i drugih obilježja šarenice praktikanti mogu utvrditi zdravstveno stanje i bolesti kojima je sklon organizam.

Bik - bioenergija

Ova metoda gleda na organizam kao na skup točaka kroz koje teče energija. U slučaju bolesti potrebno je deblokirati te točke i kanalizirati energiju u svrhu regeneriranja bolesnog organa. Bioenergetičari usmjeravaju i prenose energiju rukama.

Blizanci - kineziterapija

Ova se metoda orijentira na mišićnu masu tijela jer poremećaji u muskulaturi mogu ukazati i na neke veće zdravstvene probleme, uključujući psihičke poremećaje. Liječenje se temelji na pretpostavci da je ljudski organizam iznimno kompleksan mehanizam uzajamno povezanih organa i funkcija.

Rak - antropozofska metoda

Osjetljivi pojedinci izloženiji su depresiji, anksioznosti i PTSP-u, a to je plodno tlo za nastanak drugih bolesti. Antropozofska medicina služi za poboljšanje psihičkog stanja u svim životnim situacijama i nedaćama. Ravnoteža uma i tijela dovodi do dobrog općeg stanja.

Lav - kromopunktura

Ova se njemačka metoda temelji na liječenju uz pomoć svjetlosti. Snopovi svjetlosti usmjereni na određene točke na koži potiču protok energije. Najbolji se učinci postižu u liječenju endokrinog sustava, upalnih procesa i nekih degenerativnih bolesti.

Djevica - makrobiotika

Ova je metoda usmjerena na osiguravanje optimalne prehrane. Makrobiotska prehrana podrazumijeva unošenje namirnica s visokom energetskom vrijednošću i izbacivanje beskorisnih ili toksičnih tvari. Tijekom liječenja određenih bolesti makrobiotičkom prehranom ne dopušta se upotreba lijekova.

Vaga - aromaterapija

Mirisne molekule eteričnih ulja imaju ljekovito djelovanje jer pospješuju rad hormonalnog i središnjeg živčanog sustava. Isparavanja ulja djeluju na više načina: pročišćuju, ulijevaju energiju, dižu raspoloženje, jačaju koncentraciju ili smiruju, ovisno o tipu mirisa.

Škorpion - ajurveda

Naziv ove metode dolazi od hindskih riječi ayus (dug život) i veda (znanje), a podrazumijeva njegovanje zdravog stila života pažljivo odabranom prehranom. Time se postiže unutarnji sklad organizma i povećava otpornost na bolesti. Osim prehrane, primjenjuju se ajurvedska masaža, joga i ljekovita sredstva na biljnoj i životinjskoj bazi.

Strijelac - reiki

Ova tehnika ostvaruje iscjeljenje crpljenjem kozmičke energije. U ovom slučaju terapeut je samo katalizator i prijenosnik energije te se ne može umoriti ni iscrpiti energiju. Reikijem se izbacuju otrovi iz tijela i potiče rad limfnog i endokrinog sustava. Prikladan je za oslobađanje od stresa, umora i napetosti.

Jarac - osteopatija

Ova se metoda temelji na odnosu čovjeka i prirode kojom je okružen, a osobito zemlje. Energija zemlje usko je povezana s koštanim sustavom, koji je kod Jaraca posebno osjetljiv. Osteopatija se bavi održavanjem i dovođenjem u ravnotežu upravo tog dijela ljudskog organizma.

Vodenjak - Bachove cvjetne esencije

Vodenjaci imaju izraženu umnu aktivnost i sklonost stresu. Kapi esencija dr. Bacha pospješuju sklad psihe i tijela te donose unutarnju stabilnost. Ljekovita kombinacija cvjetnih esencija pravi se ovisno o bolesti. Dulje korištenje kapi esencija može dovesti do vidljivih i trajnih promjena u radu mozga.

Ribe - pozitivna autosugestija

Tehnike autosugestije i pozitivnih afirmacija pomažu napetim i osjetljivim Ribama u postizanju unutarnjeg sklada. Zagovaratelji ovih tehnika smatraju da je moguće naučiti pozitivno razmišljati i time privlačiti u život dobro zdravlje, povoljne okolnosti i prijateljski nastrojene ljude.