ASTRO PROFIL

Ovnovi - nagli i sebični ili odvažni i iskreni

16.04.2017 u 07:20

Bionic
Reading

Svaki zodijački znak ima dobre i loše osobine. Pojedinac kod kojeg prevladavaju dobre strane viši je i napredan predstavnik svog znaka. Onog koji objedinjuje loše strane nazivamo nižim i nazadnim tipom

Značajke Ovna višeg tipa

Odvažnost i energičnost. Obožava riskirati i nije ga strah posljedica. Posvuda širi optimizam, što ga čini omiljenim u društvenim krugovima. Stalno iskušava svoje granice i strastveno ulazi u nove projekte.

Nezavisnost i samodovoljnost. Ako želi nešto poduzeti ili pokrenuti, ne čeka da mu se drugi pridruže ili mu daju odobrenje.

Otvorenost i iskrenost. Ne drži vas u neizvjesnosti u pogledu mišljenja koje ima o vama. Pritom, za razliku od nižeg tipa Ovna, pazi da ne bude brutalan.

Mentalna i tjelesna svježina. Budući da je vječno gladan novih iskustava, ne prestaje stjecati znanja i vještine dok je živ. Nastoji se kretati i održavati kondiciju i pod stare dane.

Značajke Ovna nižeg tipa

Naglost i nestrpljivost. Hoće sve odmah i ovdje pa ide glavom kroz zid i gazi preko trupala. Slabo proračunava posljedice i po sebe i po ljude koji ga okružuju.

Manjak discipline. U žurbi da postigne što je naumio često postupa kaotično i zanemaruje logičan redoslijed poteza. Naročito je sklon preskakanju pripreme i trčanju pred rudo.

Bezobzirnost i sebičnost. Smatra da (samo) njegov cilj opravdava sredstva. Ne uzima u obzir tuđe interese i osjećaje. Mrzi da je itko uspješniji, bogatiji i ugledniji.

Tvrdoglavost. Obično je uvjeren da je u pravu, a ako u to posumnja, neće priznati pogrešku nego će tjerati po svome do gorkog kraja.

Sklonost sukobima. Ponekad ostavlja dojam da se toliko voli svađati (a ponekad i potući) da samo traži i, dapače, izmišlja povode.