KRALJEVSKO VJENČANJE

Kate vs. Meghan: Čija je vjenčanica bila ljepša?

  • E. K.
  • Zadnja izmjena 21.05.2018 12:44
  • Objavljeno 21.05.2018 u 11:01
Bionic
Reading

Još uvijek se govori o kraljevskom vjenčanju princa Harryja i američke glumice Meghan Markle, a dakako, još uvijek je jedna od omiljenih tema vjenčanica lijepe Amerikanke, koju je osmislila kuća Givenchy

S velikim se zanimanjem iščekivao odabir vjenčanice zgodne američke glumice koja se proslavila ulogom u seriji 'Suits'.

Iako se spominjalo kako će je osmisliti Ralph&Russo, Burberry ili Stella McCartney, tamnokosa ljepotica iznenadila je svojom odlukom, minimalističkom haljinom golih ramena koju je dizajnirala pariška modna kuća Givenchy, koju odnedavno vodi Britanka Clare Waight Keller, prva žena u povijesti na čelu te modne kuće.

Ova talentirana kreativka ima impresivan modni CV: već se dokazala radom u modnim brendovima Pringle of Scotland i Chloé.

  • +11
Meghan Markle u vjenčanici Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

U profinjenoj haljini izrađenoj od najfinije svile s nježnim mat lookom zvijezda 'Suitsa' izgledala je prelijepo, a vjenčani stajling upotpunili su tijara i dugački veo s rubom, na kojem su bili izvezeni autohtoni cvjetovi iz 53 zemlje Commonwealtha. U velu su izvezena i dva cvijeta koja je odabrala Meghan, Chimonanthus praecox, koji raste ispred Nottingham Cottagea, kuće u kojoj živi s Harryjem, i kalifornijski mak, službeni cvijet američke savezne države Kalifornije, u kojoj je rođena. Ta su dva cvijeta simetrično raspoređena na prednjem dijelu vela koji uokviruje njezino lice.

Graciozna vjenčanica ostavila je sve bez daha, a obzirom na to kako se stalno govori o Meghaninom efektu, mogla bi postati jednom od najkopiranijih vjenčanih haljina svih vremena.

Za razliku od nje, njezina šogorica Kate Middleton, čije su vjenčanje 2011. pratili milijuni TV gledatelja, odlučila se za puno tradicionalniju varijantu - raskošnu vjenčanicu V-izreza ukrašenu čipkom, koju je osmislila Sarah Burton, kreativna direktorica proslavljene kuće Alexander McQueen.

Vojvotkinja od Cambridgea željela je da vjenčanica bude spoj modernog i tradicionalnog, a svi se slažu kako je Sarah uspjela kreirati nevjerojatnu haljinu. Koliko je kreativna dizajnerica napravila dobar posao, govori i podatak da se Kateina vjenčanica i danas nalazi vrlo visoko na popisu najpopularnijih, a čak je i H&M nedavno lansirao pojednostavljenu varijantu ove haljine.

Za svečanu večeru nakon ceremonije vjenčanja Meghan se pojavila u još jednoj senzacionalnoj kreaciji, bijeloj haljini s potpisom Stelle McCartney. Bijela elegantna toaleta otkrivenih ramena i golih leđa bila je vrlo odvažan odabir zgodne Amerikanke koja je udajom za princa Harryja postala vojvotkinja od Sussexa.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Pixsell / Autor: Steve Parsons/Press Association/PIXSELL

Meghan je uz haljinu obula bijele štikle brenda Aquazurra od svilenog satena s prozirnim dijelom od mesh tkanine i potplatima obojenim u nježnu nijansu baby plave.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Modni znalci se slažu kako je ova haljina bila pun pogodak jer je na najbolji način utjelovila holivudski glamur, a otkrivena leđa i ramena dali su finu dozu seksipila.

Kate Middleton se pak na svom vjenčanju pojavila u puno čednijem izdanju: nosila je satensku haljinu bez naramenica u boji bjelokosti s dijamantnim remenom te uz kratki bolero od angora vune. I ovu je kreaciju potpisala Sarah Burton.