KAKVA REKLAMA

Kate Middleton u haljini s hrvatskim motivima

22.10.2016 u 23:50

Bionic
Reading

Nakon što se nedavno u Kanadi pojavila u haljini s potpisom Alexandera McQueena, vojvotkinja od Cambridgea postala je glavna tema u hrvatskom Bizovcu. Kako tvrde, ta haljina ima motive bizovačkog 'šlingoća', odnosno motive cvijeta bazge, stare više od 200 godina, koje su osmislile stare Bizovčanke

Vojvotkinja od Cambridgea nije ni slutila za nedavna posjeta Kanadi kakvu će reklamu napraviti bizovačkoj narodnoj nošnji. Prema pisanju Glasa Slavonije, Bizovčani tvrde kako je Kate Middleton, jedna od najvećih modnih ikona današnjice, nosila haljinu s motivom bizovačkog 'šlingoća'. Naime, Bizovčani su usporedili rupice na šlingeraju njihove nošnje i haljine koju u originalu potpisuje Alexander McQueen, a najveća razlika, osim kroja, jest da su na bizovačkoj nošnji šlingeraji izrađeni u plavoj, a ne u crvenoj boji. Navodno je upravo Kate inzistirala, kako bi odala počast Kanađanima, odjenuti haljinu koja se podudara s bojama kanadske zastave.

Stoga nije pogriješila odabravši McQueenovu haljinu, koja se nalazi u kolekciji Resort za 2017. godinu. Inače je slavni dizajner i omiljeni kreator vojvotkinje od Cambridgea te je upravo njemu podarila čast da joj dizajnira vjenčanicu. Sama dizajnerica McQueen haljine, Sarah Burton, rekla je da je inspiraciju za novu kolekciju pronašla u cvjetnim uzorcima koji se mogu vidjeti naslikani na ciganskim karavanama i lađama koje plove britanskom unutrašnjošću.

Pre SS17 preview. Graphic broderie anglaise with embroidered edges. #AlexanderMcQueen

A photo posted by Alexander McQueen (@alexandermcqueen) on

Haljina Alexandra McQueena u orginalu...


... i ona prilagođena Kate Middleton za posjet Kanadi

Bizovčani odbacuju te napise tvrdeći kako je princeza na svojoj haljini imala njihove šlingane motive cvijeta bazge, stare više od 200 godina. Njih su osmislile stare Bizovčanke i njima ukrašavale nošnje koje su proglašene najljepšim i najbogatijim nošnjama na svijetu.