limun i čokolada

Karmela Vukov Colić podijelila recept za neodoljiv desert koji vrijedi isprobati

16.04.2023 u 22:32

Bionic
Reading

Karmela Vukov Colić na svojim je društvenim mrežama podijelila recept za očaravajuć desert od limuna i čokolade koji obožavatelji jedva čekaju isprobati

Bivša voditeljica Karmela Vukov Colić već nekoliko godina živi život daleko od kamera, ali zato radi dijeli zanimljive isječke iz privatnog života na društvenim mrežama.

Ovoga puta s obožavateljima je odlučila podijeliti recept za očaravajuć desert s limunom i čokoladama koji je, kaže, pokupila iz kuharice kupljene na putovanju u Londonu.

Karmela Vukov Colić u opisu ispod fotografije podijelila je recept i detaljno pojasnila sve korake:

'Skuhajte sirup od 250 ml vode, soka od 1/2 limuna i 2 žl šećera. Nek vrije minutu-dvije pa maknite s vatre.'

'6 žumanjaka tucite s 11 žl šećera nekoliko minuta. Umiješajte 1 žličicu vanilije i 3 žlice oštrog brašna i - malo pomalo- 1/2 l vrućeg, ali ne kipućeg mlijeka. Sve vratite na laganu vatru i miješajte kuhačom 10-ak minuta dok se krema ne zgusne.'

Karmela Vukov Colić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Podijelite je na pola: u jednu polovinu kreme dodajte 3 žl kakaa, u drugu sok od 1/2 limuna.'

'Piškote umačite u strup i složite po dnu dublje zdjele. Prekrijte čokoladnom kremom. Potom još jedan red piškota namočenih u sirupu pa krema od limuna. Ukrasite strugotinama čokolade i ostavite u hladnjaku bar 2 sata. Guštajte!', napisala je bivša voditeljica i dobila mnogobrojne komentare zahvala svojih fanova koji jedva čekaju iskušati ovaj neodoljivo osvježavajuć recept.