SAMO PAPAR I SIR

Karmela Vukov Colić nudi recept za tjesteninu koju su proslavili stari Rimljani

01.10.2021 u 18:07

Bionic
Reading

Teško se može prebrojati koliko recepata za tjesteninu postoji, koliko tehnika i detalja pripreme koristimo. I naša omiljena voditeljica obožava tjesteninu, a ovo je jedan od njezinih najdražih načina spravljanja. Slasno jelo će vas osvojiti jednostavnom pripremom te kremastim doživljajem

Poznavateljima talijanske kuhinje ne treba previše objašnjavati što se krije iza naziva 'Cacio e pepe'. Samo tri sastojka čine to savršeno jelo, a sprema se na vrlo jednostavan način. Pripremalo se još u doba staroga Rima, a jeli su ga pastiri koji su puno vremena provodili na putu čuvajući ovce. U svojim torbama nosili su komad zrelog Pecorina, tjesteninu i papar. Svojedobno je poznati gurman Anthony Bourdain izjavio da bi upravo ovo jelo moglo biti jedan od najvećih izuma čovječanstva.

Sastojci

  • 200 g Pecorino sira
  • mljeveni papar
  • 1 šalica vrele slane vode
  • 500 g špageta

Priprema

Sir naribati na najsitniji ribež. Dodati mu dosta svježe mljevenog papra i pomiješati s 1 šalicom vrele slane vode u kojoj ste skuhali špagete al dente. Tako ćete dobiti kremasti umak. Sad mu dodajte ocijedjenu tjesteninu, promiješajte, naribajte još pecorina po vrhu, dodajte još papra i ukusan obrok je gotov!