HRVATSKI TOP MODEL

Kandidatkinje u Milanu zavodile manekena Pedra

09.11.2010 u 11:58

Bionic
Reading

Natjecanje 'Hrvatski top model by Vanja Rupena' nastavlja se sa šest djevojaka koje su otputovale u Milano, jednu od najpoznatijih svjetskih modnih metropola, gdje su provele četiri dana

Njihovo odredište bila je jedna od najpoznatijih milanskih modnih agencija – Women International. Djevojke je u agenciji dočekala zaposlenica koja im je objasnila da ih čeka agencijski casting koji se sastoji od uzimanja njihovih mjera, slikanja i prezentacije hoda. Djevojke su bile iznenađene jer nisu očekivale ponovno uzimanje mjera.

Kandidatkinje su dobivale kritike na račun donjeg rublja koje se pokazalo neprikladno za njihovu prezentaciju, neurednih noktiju, nepravilnih zubi te tetovaža i piercinga, kojima nikako nije mjesto na tijelu jednog modela.

Nakon toga su djevojke obišle urede Woman Internationala i upoznale neke od najuspješnijih modela, a čekalo ih je još jedno iznenađenje – susret s urednikom talijanskog izdanja časopisa Elle i agencijskim bukerima koji su pregledali njihove bookove i dali im svoje profesionalno mišljenje.

Drugi dan započeo je novim izazovom – modnim snimanjem s brazilskim manekenom Pedrom. Djevojke je na setu čekao nakit te izazovno donje rublje. Većina kandidatkinja nije mogla skriti uzbuđenje pred objektivom zbog atraktivnog partnera.

Uslijedili su novi zadaci, pa tako i traganje za second hand shopom, u kojem su ih čekale Tihana i vlasnica butika, ujedno jedna od najpoznatijih talijanskih modnih stilistica. Djevojke su dobile zadatak prezentirati određena modna razdoblja tako da same osmisle stil koji će im odgovarati, kombinirajući dizajnersku odjeću.

Nakon što su se obukle, Tihana ih je iznenadila catwalkom na trgu u samom središtu Milana, ispred stupova crkve Svetog Lorenza. Budući da je taj dio Milana mjesto gdje se svakodnevno okuplja milanska mladež, nije ni čudo da su nagrađene velikim pljeskom, a izašle su i u milanskim dnevnim novinama La Repubblica s tekstom: 'Grupa zgodnih djevojaka odjevenih u vintage komade odjeće donijela je na naš 'pješački otok' atmosferu 40-ih, 50-ih, da bi na kraju nestale u istom stilu u kojem su i došle.'

Kako su se djevojke snašle, saznat ćete već iduće nedjelje.