VEĆ OD 444 KUNE

Kamo otputovati za produženi vikend u lipnju?

28.06.2013 u 10:26

Bionic
Reading

Produženi vikend za Dan državnosti nakon dugog perioda ružnog i hladnog vremena konačno bi mogao biti termin na otvaranje ozbiljne sezone kupanja. Lijepo vrijeme i cijene niže no u sezoni odlična su prilika i za kraće putovanje Mediteranom ili obilazak uvijek popularnih europskih povijesnih gradova

S obzirom na to da lipanjske blagdane i njima pripadajuće vikende za kraće pred-ljetne odmore koristi mnogo Hrvata, agencije su priredile posebne programe ili popuste. Tako se tri polupansiona u nekom od turističkih naselja može dobiti već za oko 700 kuna, a nešto više trebat će izdvojiti za posjet Pragu ili bavarskim dvorcima.

Vikendi u Istri i na Kvarneru

Uvjerljivo najpovoljniji aranžman u ponudi je u crikveničkom turističkom naselju Ad Turres s dvije zvjezdice gdje tri polupansiona uz 20-postotni popust možete naći već od 444 kune po osobi.

Ostale se ponude kreću od 700 kuna naviše, pa tako tri polupansiona u Girandelli (2*) stoje 765 kuna, dva polupansiona u hotelu s tri zvjezdice Corinthia u Baškoj na Krku 700 kuna, a isti paket u opatijskom Adriaticu 730 kuna. Dan polupansiona u hotelu Opatija po osobi je 225 kuna, a trodnevni aranžman u opatijskom hotelu Bristol s četiri zvjezdice 1.473 kune.

U nešto ranijem terminu vrlo je povoljan i porečki hotel Pical gdje pet punih pansiona stoji 1.770 kuna. Ljubitelji Poreča u produženom blagdanskom vikendu povoljno mogu odsjesti u Laguna Gran Vista hotelu (3*) gdje do 29. lipnja za tri polupansiona po osobi treba izdvojiti 839 kuna. Luksuzniji hotel Albatros (4*) tri all incusive aranžmana do 29. lipnja nudi za 1.169 kuna. Rovinjsko turističko naselje Tamarin tri polupansiona u blagdanskoj akciji nudi za 890 kuna. 

Dalmacija

Najatraktivniju ponudu na srednjodalmatinskim otocima ima hotel Adriatiq (3*) u Jelsi. U akciji 1+1 gratis, do 29. lipnja dvije osobe za tri noći platit će 885 kuna. Jednom gostu u cijenu je uračunata i usluga polupansiona, a drugom noćenje s doručkom.

Korčulanski Bon Repos u sobama s dvije ili tri zvjezdice od 15. lipnja do 27. srpnja nudi sedam polupansiona za 1.190 kuna, dok hotel Biševo u Komiži do kraja lipnja za istu uslugu traži dvjesto kuna više.

U last minute ponudi tri polupansiona u hotelu Bolero (3*) u Biogradu kreću se od 765 kuna, a u primoštenskoj Adriatiq Zori (3*) 1.236 kuna. Za dva noćenja s doručkom u depandansi Punta s četiri zvjezdice u Vodicama od kraja lipnja do 13. srpnja treba platiti 696 kuna.

Ljubiteljima all inclusive ponude za 2.499 kuna nudi se kompletna tjedna usluga u hotelu Punta u Igranama na Makarskoj rivijeri.

Grčka

Obožavateljima mora i mediteranskih otoka kraj lipnja idealna je prilika za krstarenje od Venecije, preko Ancone i Dubrovnika do jedinstvenih grčkih otoka. Grčko krstarenje brodom MSC Armonia uključuje sedam noćenja, prošireni puni pansion s čak pet obroka dnevno, zabavu, animaciju, bazen i mnogo drugih brodskih sadržaja. Na cijenu od 2.910 kuna treba dodati i doplate za lučke pristojbe i slično.

Želite li pak zrakoplovom otputovati na Kretu ili Santorini u ponudi su letovi iz Ljubljane 22. lipnja sa smještajem u hotelima s tri zvjezdice. Sedam polupansiona na Kreti u hotelu Stalis Beach stoji 3.560 kuna, dok je sedam noćenja s doručkom na Santoriniju u hotelu Kamari Blu 3.990 kuna. U oba su slučaja zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu.
 
Italija

Ljubiteljima Italije nudi se nekoliko zanimljivih autobusnih tura od sjevernih gradova i jezera preko Toscane i Emilie Romagne do Rima.

Na Toskansku čaroliju s Firencom i Rimom u organizaciji Atlasa od 21. do 25. lipnja možete krenuti iz Zagreba, Karlovca i Rijeke. U cijenu od 2.160 kuna uključena su četiri polupansiona te smještaj u hotelima s tri zvjezdice.

Tražite li kraći izlet za 1.090 kuna možete upoznati Veneciju, Padovu i otoke lagune uz dva noćenja s doručkom ili istraživati jezera sjeverne Italije od 22. do 25. lipnja. Cijena uz Kompasov blagdanski popust za putovanje po jezerima je 1.345 kuna, dok za sto kuna više možete upoznati i gradove sjeverne Italije - Piacenzu, Genovu, Milano, Torino i Cherasco.

Uz Kompasov popust za samo 995 kuna možete upoznati Bolognu, Ravennu, San Marino, Cento, Modenu i Ferraru na turi Emiliom Romagnom od 22 do 25. lipnja. U istom terminu za 1.645 kuna možete posjetiti i Rim. Sva putovanja uključuju tri noćenja s doručkom u hotelima s tri zvjezdice, a osim Zagreba na autobus se možete ukrcati u Karlovcu i Rijeci.

Srednja Europa i udaljenije metropole

Toplo sunčano vrijeme prilika je i za četverodnevni obilazak bavarskih dvoraca koji uz tri noćenja s doručkom košta oko 1.400 kuna ili turu češkim gradovima koja je snižena na 1.195 kuna, a uključuje obilazak Praga, Plzena, Karlovyh Vara, Češkog Krumlova i Brna.

Autobusne ture uz dva noćenja u hotelima s tri ili četiri zvjezdice organiziraju se i za Beč te Prag po cijeni od oko tisuću kuna.

Od 20. lipnja Kompas organizira i trodnevni obilazak Madrida posebnim čarterom. U cijenu od 2.390 kuna (na što treba uračunati i 490 kuna zrakoplovnih pristojbi) su uključena i tri noćenja s doručkom, transfer od aerodroma do hotela te panoramsko razgledavanje grada.
Snižena je i cijena sedmodnevne ture po Andaluziji i Portugalu od 21. do 28. lipnja, a cijena s popustom iznosi 6.295 kuna, bez taksi.