ŠTO SE NOSI

Kakvi su badići in, a kakvi out ove sezone

21.05.2015 u 06:54

Bionic
Reading

Sezona kupaćih kostima samo što nije nastupila, pa ukoliko uskoro planirate u kupnju, sigurno će vas zanimati kakvi su modeli in ovoga ljeta

Kreatori su potražili inspiraciju u retro strujanjima i krojevima pa za ovo ljeto predlažu modele koji su konzervativniji, čedniji te manje otkrivaju.

Većina dizajnera preporučuje jednodijelne kupaće kostime, gaćice višeg struka i gornje dijelove koji nisu previše oskudni. Dakako, prije nego što se odlučite za određeni model, vodite računa i o građi kako biste na plažu zakoračili puni samopouzdanja.

Dizajnerica Anna Laub iz Prisma predlaže jednostavne linije prilagođene tijelu, a posebno joj se sviđaju jednodijelni modeli koji su se unazad nekoliko sezona vratili u velikom stilu. 'Šarmantan mi je trend spajanja različitog gornjeg i donjeg dijela kupaćeg kostima pa smo takve modele uvrstili u našu novu kolekciju. Štoviše, čak ne moraju biti od istog materijala ili strukture. Što različitije, to bolje', kaže. Dodala je da ove sezone nisu in previše izrezani kupaći kostimi.

S njom se slaže i dizajnerica Morgan Curtis (Solid & Striped) te preporučuje jednodijelne kupaće kostime, gaćice visokog struka, resice i mrežaste tkanine! Što više jednostavnijih linija, a što manje nepotrebnih detalja.

Ako vam se ne sviđaju ovi više zatvoreni modeli kupaćih kostima, dizajnerice Lyndie Irons i Noemi Newirth iz Acacije u svojoj kolekciji nude tradicionalne bikinije. 'Bikini gaćice odlično stoje i curama koje se ne mogu nazvati mršavicama, ukoliko kroj odgovara građi tijela. Jer ako imate veću stražnjicu, veće i šire gaćice mogu je još vizualno proširiti. Zato uvijek isprobajte više modela', smatraju Lyndie i Noemi.

Za njih su ove sezone out kupaći kostimi s ukrasima poput kamenčića, metalnih detalja, kopči, dodataka… 'Ne treba pretjerivati s detaljima. Često mogu izgledati vrlo jeftino', smatraju ove dizajnerice. Poznati dizajner Toni Praver pak kaže da nikad ne možete pogriješiti jednodijelnim kostimom u crnoj boji. 'Mislim da je to modni klasik koji nikad neće izaći iz mode, a za svaku građu postoji odgovarajući model.'

Gabby Sabharwal, dizajnerica i osnivačica brenda Geijo, također savjetuje retro krojeve te colorblock modele kako bi se vizualno izdužila figura. 'Bez obzira na trendove, najbolji izbor je onaj kupaći kostim u kojem se dobro osjećate', kaže Gabby.