SAMO ZA ONE DOBROG ŽELUCA

Kakve prljave tajne skrivaju hotelske sobe?

10.05.2011 u 12:36

Bionic
Reading

Ako imate osjetljiv želudac, onda vam predlažemo da preskočite ovu vijest. Jeste li ikada razmišljali o čistoći hotelske sobe u kojoj boravite? Soba možda izgleda čisto i uredno, ali postoji cijeli jedan svijet koji ne vidite golim okom

ABC News i Fox proveli su zanimljivo istraživanje o čistoći hotelskih soba, a otkrivene su neke vrlo uznemirujuće činjenice čak i u prestižnim hotelima poput Sheratona i Holiday Inna. Istraživanje je pokazalo da čistačice vrlo često ne koriste deterdžente prilikom pranja čaša i zahodskih školjki.


Osim toga, ne čisti se dobro ni pod, kao ni tepisi, pa se preporučuje hodanje u papučama. Otkriveno je i da su daljinski upravljači televizora iznimno prljavi, baš kao i tipkovnice računala te miševi.

Kako pokazuje istraživanje, najprljavije u sobi su kvake, posebno one plastične, a vrlo blizu su im i stolci na koje nikako nemojte sjedati u donjem rublju. Ako u sobi postoji kada, nikako je nemojte koristiti za kupku jer su pravo leglo bakterija i gljivica. Brzi tuš je jedino što vam se preporučuje.

Treba spomenuti da su vrlo problematični i prekrivači za krevet te zavjese koje se peru vrlo rijetko i prepune su prašine i ostalih nečistoća. Posteljina se najčešće pere, ali ni ona nije sto posto čista, jer neke stvari obični deterdženti koji se koriste u hotelima ipak ne mogu oprati.