GOSPODIN SAVRŠENI

Kakve muškarce žele mlađe, a kakve zrelije žene?

22.07.2011 u 08:57

Bionic
Reading

On ima karijeru, novac i jako dobro izgleda! To je muškarac kakvog želi većina mladih žena, ali novo istraživanje pokazalo je da u kasnijoj dobi žene traže nešto drugo

Dok mlađe žene imaju ideal uspješnog bogatog i zgodnog muškarca, starije žene traže osjećajnog partnera koji će ih bolje razumjeti. Zrelije žene s vremenom shvate da gospodin Savršeni zapravo ne postoji i počinju tražiti unutarnju povezanost s partnerom.

Oko devet tisuća žena u dobi od 16 do 75 godina sudjelovalo je u anketi. Rezultati su pokazali da je mlađim ženama najvažnije da je njihov odabranik ambiciozan i bogat, a četvrtina ih želi da mu karijera bude najvažnija.

Suprotno tome, želje zrelijih žena odnose se na nježnost i pažnju, a zatim su im važni humor i pouzdanost. U anketi  Netmumsa i magazina Saga, mlađe žene su na vrh svoje liste stavile i dobar izgled svog muškarca.

No oko jedne stavke se slažu sve generacije žena, a to je seksualna privlačnost bez koje veza ne može funkcionirati.

Istraživanje doktorice Catherine Hakim završeno početkom godine u Londonu pokazuje da se žene danas udaju češće nego 1940-ih. Osim toga, rezultati su pokazali da je danas 20 posto žena više no prije u Velikoj Britaniji odabralo muževe s visokim obrazovanjem