NEMA BODLJE

Kaktus koji to nije: Ova biljka efektnog izgleda uljepšat će baš svaki dom

08.12.2021 u 11:16

Bionic
Reading

U potrazi ste za brzorastućom biljkom koja će uljepšati i dati poseban izgled vašem domu? Obratite pozornost na euforbiju ingens koja nagrađuje izgledom kaktusa, a pritom nema bodlje

Ova brzorastuća biljka lako se održava, a iako nalikuje kakturu nije bodljikava i zapravo je sukulent. Ima zelenu, zdepastu stabljiku i krakove koji se granaju prema gore poput mnigih katura, ali za razliku od njih brže raste i može doseći do dva metra u zatvorenom prostoru, a najbolje od svega je činjenica da cijenom iznosi puno manje od brojnih vrsti kaktusa.

Ova biljka obožava sunčevu svjetlost stoga bi u domu njezino idealno mjesto bilo uz prozor okrenut prema jugu, na podu, stalku ili pomoćnom stoliću.

U proljeće i ljeto vrijeme je da svoju euforbiju nahranite, dopuštajući da se kompost osuši između zalijevanje. Od rane jeseni do ranog proljeća smanjite njezino zalijevanje i prestanite ju hraniti. Ovoj biljki potreban je suhi zrak i tople temperature stoga ju izbjegavajte držati u prostorijama ispod 10 stupnjeva celzijevih, jer takvi hladni uvjeti u stanju su uzrokovati pojavu smeđih mrlja na bilji te ju u konačnici i ubiti.

Eufobija sadrži bijeli sok koji je podjednako toskičan za životinje i ljude kada se proguta, a osim toga u stanju je nadražiti kožu. Ukoliko njezin sok dođe u doticaj s kožom, ispreite ju sapunom i vodom.

ZAHVALNO ZELENILO

Zanemarivane sobne biljke koje će uspijevati i u najmračnijim prostorijama

Pogledaj galeriju