KOJI STE VI TIP?

Kako vježbati prema građi tijela

02.01.2014 u 10:37

Bionic
Reading

Osobni trener poznatih holivudskih faca savjetuje vježbanje prema tipu tijela i tvrdi da se u tome krije ključ uspjeha

Ako vam je jedna od novogodišnjih odluka i redovita tjelovježba, onda biste svakako trebale najprije dobro upoznati gradivo kako se ne biste uzaludno mučile. Osobni trener poznatih holivudskih faca Matt Roberts kaže kako nisu za svakoga iste vježbe. Točnije, on savjetuje vježbanje prema tipu tijela, a postoje četiri tipa tijela – kruška, pješčani sat, jabuka i cijev.

Najpoznatija predstavnica tijela u obliku kruške je pjevačica Beyonce i, prema Robertsovu savjetu, žene s takvim oblikom tijela trebaju raditi vježbe koje će im jačati mišiće ruku, ali trebaju i raditi intenzivne treninge poput trčanja uzbrdo.

Žene poput Kate Winslet, dakle one koje su građene poput pješačnog sata, trebaju se koncentrirati na svoj abdomen i bokove, a to znači redovito trčanje, vožnje biciklom i trbušnjaci u serijama.

Ako ste građeni poput Catherine Zeta Jones, odnosno imate oblik jabuke, trebate se posvetiti svome struku. To znači puno kardio-vježbi, ali i vježbi za noge kako biste ih ojačale i uravnotežile izgled tijela.

Žene poput Keire Knightley koje imaju tijelo u obliku cijevi trebaju izbjegavati kardio-vježbe jer one pridonose mršavljenju. Umjesto toga, takve žene trebaju raditi vježbe snage kako bi ojačale sve mišiće u tijelu.

'Trebate biti realni. Ako imate obline i građeni ste poput pješčanog sata, onda nikada ne možete dostići tijelo u obliku cijevi. Svatko treba izvući najbolje od svojega tijela i zato svatko treba odabrati vježbe prema obliku na koji je građen. To je jedino pametno rješenje', istaknuo je trener Roberts.