PREPUNI ENERGIJE I VITKI

Kako uspješno mršavjeti sa sirovom hranom

27.05.2013 u 10:09

Bionic
Reading

Svatko tko se svjesno borio i često gubio bitku s rješavanjem viška kilograma rješenje bi mogao pronaći u načinu prehrane prema pravilima 'sirove energije'

Koja je zapravo tajna mršavljenja i snage u načinu ishrane prema pravilima 'sirove energije', objasnila je Leslie Kenton u knjizi 'Snaga sirove prehrane' u izdanju Mozaik knjige

Takav način prehrane i gubitak suvišnih kilograma nije nikakvo čudo, već fiziološki rezultat jedne vrste ponovnog uspostavljanja ravnoteže koja se događa u tijelu kada je glavni dio prehrane sa sirovim namirnicama.

Ovaj tip mršavljenja tijelu osigurava najbolju nutricionističku podršku u obliku minerala, vitamina, lako probavljivih bjelančevina i esencijalnih masnih kiselina, tako da nema umora koji se često povezuje s dijetom.

Svježe namirnice u ovom načinu ishrane prepune su vlakana. Jedete li pravi tip vlakna, stabilizirat ćete šećer u krvi i manje osjećati glad.

Mršavljenje pomoću 'sirove energije' pomaže mnogima koji nisu uspjeli s drugim dijetama jer niti jednim drugim načinom nisu mogli svladati glad

Pravila ove dijete vrlo su jednostavna:
- Jedite tri obroka na dan.
- Najmanje 50 do 75 posto namirnica koje jedete mora biti u sirovom obliku.
- Usredotočite se na energetski lagane, ali vlaknima bogate namirnice, pogotovo na svježe sirovo povrće, žitarice i mahunarke.
- Vodu i svježe sokove pijte samo između obroka i tada ih možete konzumirati koliko želite.
- Hranu žvačite dugo i temeljito.
- Uživajte u raskoši brojnih i različitih jela (recepti se nalaze u knjizi), a ako želite potaknuti brže mršavljenje, izostavite mliječne i pšenične proizvode.

Primjer jednog dana s prehranom prema pravilima 'sirove energije'
- Kaša za osobe na dijeti za doručak.
- Narezano svježe sirovo povrće, klice, umak i svježe voće za ručak.
- Portugalske kozice s ljutim umakom, smeđa riža, zelena salata i svježe voće.