'A ŠTO SMO MI SAD?'

Kako što bezbolnije definirati vezu

19.02.2013 u 18:06

Bionic
Reading

Već neko se vrijeme viđaš s nekim, no nije ti baš jasno jeste li baš pravi par ili ne? Već te je strah razgovora koji vas čeka o tom pitanju? Analizirali smo ovu delikatnu situaciju

'Dečki uglavnom ne vole pričati o vezama, emocijama i sličnim stvarima. Zato kad mi djevojka dramatično najavi da moramo obaviti 'the razgovor', odmah osjećam nelagodu. Najviše mi se sviđa kad se stvari odvijaju prirodno i bez prevelikih pregovaranja o tome jesmo li dečko i cura ili ne', kaže Marko (15).

Je li ikako moguće obaviti definiranje odnosa što bezbolnije? Uz pritisak frendova koji te non-stop zasipaju pitanjima o vašem odnosu poput 'A zašto nisi stavila da si u vezi na Facebooku?' i sl., nije lako ostati kul.

Evo nekoliko savjeta koji možda mogu pomoći.

Mudro prebaci lopticu na frendove: spomenuto zapitkivanje iskoristi na najbolji mogući način. U opuštenom razgovoru mu reci: 'Svi me ispituju o nama. Što da im kažem?' Ovo je vrlo lukav način da izvučeš kakvu informaciju od njega, piše Seventeen.

Neka vaše druženje postane javno:
ako se samo nalazite kod njega ili tebe, zbilja nije lako saznati u kojoj ste fazi. Pozovi ga da izađete van s drugim parovima! OK, možda je malo 'u glavu', ali ako to prihvati, vidi vas kao par i time je jasno potvrdio da nema ništa protiv te ideje. A ako se povuče i nestane, hm, sve je vrlo jasno, nažalost.

Osjećate veliku bliskost: ako se vaš odnos produbio i osjećaš da ste se povezali te da otvoreno razgovarate o svemu, ako osjetiš pravi trenutak, probaj ležerno inicirati i razgovor o vama.

Ispitaj kako reagira na planove u budućnosti:
započni temu o nečemu što će se dogoditi za nekoliko mjeseci, a oboje vas zanima. Možeš reći npr: 'Jesi vidio da Iron Maiden dolaze u Zagreb 31. srpnja, što kažeš da nabavimo karte?' Ako odmah pristane bez ironije ili prevelikog čuđenja, sasvim je očito da vas vidi kao par koji ima neku budućnost…

Spomeni i druge dečke:
neki dečki ne potežu pitanje ekskluzivnosti ako se ne osjete ugroženima od drugih konkurenata. Jasno mu daj do znanja da ti se sviđa, ali da postoje i neke druge muške osobe oko tebe (pa čak i ako se radi samo o frendovima). To će ga sigurno natjerati razmisliti što zapravo želi od tebe.