PROKUŠANI TRIKOVI

Kako spriječiti urastanje dlačica

16.08.2012 u 08:52

Bionic
Reading

Rijetko koja sretnica nije imala problema s uraslim dlačicama zbog kojih na koži nastaju ružne krastice. No postoje načini kako ih se riješiti i zaliječiti što brže i bezbolnije

Često zbog brijanja ili depilacije na koži imamo neugledne ružičaste ili crvene krastice, a to se događa kad su dlake pri depilaciji prekinute u svojim folikulama i zatim počinju rasti natrag u kožu.

Grozne urasle dlačice moguće je riješiti u nekoliko koraka, a Andrea Karr za msn.com opisuje kako.

1. Piling

Ako imate suhu kožu, nježno odstranite mrtve stanice rukavicama za piling ili pilingom. Isperite tušem i tako će koža opet postati mekša zbog topline vode i vlažnosti. Vrlo jednostavno možete složiti piling kod kuće. U ¼ čaše šećera stavite po žlicu maslinovog i kokosovog ulja. Dobro promiješajte i nanesite na kožu.

Mogla bi vam pomoći i krema protiv akni
2. Pinceta

Dok je koža još meka, odmah nakon tuširanja pregledajte noge i bikini zonu. Pronađete li koju dlaku koja urasta, polako je izvucite pincetom, ali nemojte čupati jer ćete opet riskirati ranicu. Svakako se probajte oduprijeti kopanju po dlačici jer je to najgore što možete učiniti, a i produljit ćete vrijeme zacjeljivanja.

3. Krema za akne

Sastojci mnogih krema za akne idealni su za mazanje oštećenja na koži koje su uzrokovale urasle dlačice. Glavni razlog za ovaj potez je što takve kreme smanjuju oteklinu koja nastaje kad dlačica uraste. Birajte kremu koja ima salicilnu kiselinu ili benzoil peroksid. Mažite dva puta dnevno kroz nekoliko dana i dlačica bi trebala izrasti na površinu.

4. Vlažite kožu

Kupite losion za tijelo koji sadrži alfa hidroksi kiseline (dolaze iz voćnih šećera i mlijeka) i obilno mažite. Tako ćete izbjeći nakupljanje mrtvih stanica kože pa će dlačice lakše izbijati na površinu.

5. Napravite pauzu s brijanjem

Najlakši korak je da jednostavno ne brijete noge i bikini zonu nekoliko dana, odnosno ne pouzimate ništa. U tih nekoliko dana otekline i iritacija će splasnuti. Kad se budete brijali idući put, obavezno koristite novu britvicu.