MALI TRIKOVI ZA SAVRŠENU LINIJU

Kako slavne zvijezde uspijevaju tako dobro izgledati

28.11.2011 u 09:39

Bionic
Reading

Celebrity zvijezde poput Jennifer Aniston, Madonne i Beyonce često izazivaju divljenje, a možda i malo zavisti svojim besprijekorno oblikovanim figurama i istesanim linijama. No iza njihovih savršenih proporcija kriju se sati vježbanja te poneki mali trikovi koji mogu i vama poslužiti

Rachel Weisz
Oskarovka Rachel Weisz i zvijezda filma 'Kuća snova' te supruga glumca Daniela Craiga svoju besprijekornu liniju održava redovitim treninzima, piše magazin Self. ta lijepa glumica često zbog potrebe uloga mora prakticirati naporne treninge kako bi mogla bez problema odraditi akcijske scene, a kako bi vježbanje pravilno odradila, vježbe snage radi s trenerom Davidom Marshallom. 'Kada se moram dovesti u potrebnu formu za film s osobnim trenerom u samo šest tjedana uspijem smršavjeti čak dva konfekcijska broja. Vježbanje s osobnim trenerom mi je priskrbilo nevjerojatnu fit formu.' Ističe kako vjeruje u zdravo mršavljenje i smatra da bi žene trebale prvenstveno prihvatiti svoje tijelo onakvim kakvo jest. 'Neću se pretvarati da nisam potajno htjela biti mršava, no shvatila sam da imam žensko tijelo, a samim time i obline, a ne dječačko tijelo. Žene se trebaju ponositi svojim grudima, guzom i trbuščićima.'

Naomi Watts
Australska glumica Naomi Watts proslavila se ulogama u filmovima 'King Kong' i 'The International, a uloga u filmu '21 gram' priskrbila joj je i nominaciju za Oscara 2003. godine. Kaže kako svoju besprijekornu liniju duguje pilatesu. 'Pilates je doista pravi dar kada se radi o održavanju linije. Vježbajući pilates smanjila mi se bol u leđima, poboljšalo mi je držanje tijela te ojačalo mišiće. Doista nevjerojatno. Osim što redovito vježba pilates, Naomi prakticira i prehranu po krvnim grupama prema kojoj lektini u hrani drukčije reagiraju s obzirom na različite krvne grupe.

Minka Kelly
Glumica Minka Kelly vlasnica je ubojito dobrog tijela, a borba za vlastiti život nije joj nimalo stran – bilo s cimericom u filmu 'The Roommate' ili sa zločestim dečkima u filmu 'Charlijevi anđeli'. Minka Kelly redovito odlazi u teretanu kako bi održala zavidnu liniju, a kako sama kaže tajna dobra izgleda krije se u napornom treniranju. 'Otkako vježbam s osobnim trenerom, moje tijelo se potpuno promijenilo, ali promijenio mi se i život. Sada više ne mogu zamisliti život bez vježbanja, a kada odradim dobar trening, osjećam se puno bolje, mentalno i fizički, a odmah mi je i cijeli dan uspješniji.

Sarah Michelle Gellar

Nekadašnja popularna Buffy, neustrašiva ubojica vampira u teretanu odlazi čak pet puta tjedno, a izbjegava šetne navike poput cigareta i alkohola. Glumica često prakticira kardio vježbe, no priznaje da ponekad teško odolijeva slatkim zalogajčićima. 'Volim biti u formi, posebice jer se tada osjećam najzdravijom. Nikada nisam gladovala kako bi na kakvoj fotografiji ili događaju izgledala mršavije. Jednostavno jedem zdravo i puno vježbam.'

Catherine Zeta Jones
Lijepa glumica Catherine Zeta Jones vodi vrlo aktivan način života, a omiljeni sportovi su joj plivanje, golf i skijanje, a ponekad se uputi i u teretanu. 'Plivanje mi je najdraža aktivnost, a dva puta tjedno igram i golf sa svoje dvije dobre prijateljice i uvijek nam bude jako zabavno', kaže Catherine za magazin Self te otkriva kako joj se prehrana uglavnom sastoji od povrća i ribe, a ponekad popusti i pojede kakav slatkiš između obroka.

Beyonce Knowles
Pjevačica Beyonce koja sa suprugom Jay-Z-jem iščekuje rođenje svoga prvog djeteta oduvijek pomno pazi na liniju. Premda sada manje vježba te više pazi, prije trudnoće Beyonce bila je vrlo strastvena po pitanju održavanja linije. No tijekom godina mnoge vježbe su joj dosadile pa je tako u neprestanoj potrazi za novim i zanimljivijim vježbama. Osim što vježba uz glazbu, Beyonce i one najobičnije vježbe pokušava izvoditi na nove načine. Tako je, na primjer, trbušnjake izvodila na pilates-lopti. 'Ne volim se preopteretiti pa tako najčešće vježbam s utezima težine dva kilograma. Pustim si omiljenu pjesmu te neprestano dižem utege sve do kraja pjesme. Uz glazbu se najbolje koncentriram i odredim tempo vježbanja', kaže Beyonce.

Jennifer Aniston
Mnoge žene pozavidjele bi Jennifer na savršeno oblikovanim trbušnjacima, a njezina privatna trenerica Mandy Ingber kaže kako se tajna, osim u redovitu vježbanju, krije u tome što se Jenn voli često smijati. 'Jenn se obožava smijati i upravo u tome se krije tajna njezina ravna i čvrsta trbuha.' No osim smijeha, Jenn redovito prakticira jogu. Baš kao i Beyonce, i Jenn vježba s utezima, a tada je glazba neizostavna. Jennine omiljene pjesme za vježbanje su 'Use Somebody' Kings of Leon te 'Empire State of Mind' Jay-Z-ja.

Madonna
Kraljica popa, 53-godišnja Madonna uzor je mnogim i puno mlađim djevojkama, a na svoju besprijekornu liniju budno pazi. Rijetko koju vježbu i održavanje forme Madonna do sada nije isprobala, a najnoviji hit joj je Barre3 koji je osmislila trenerica Sadie Lincoln. Barre3 zasniva se na kombinaciji joge, baleta i pilatesa, a obećava ženstveno tijelo lijepo oblikovanih mišića. Elementi joge, pilatesa i baleta jačaju mišiće te snagu i fleksibilnost cijeloga tijela.