T. PERIĆ ZA MAK OTKRIVA

Kako se odjenuti kao žena iz 'Jamesa Bonda'

09.11.2011 u 12:59

Bionic
Reading

Vrlo hvaljena kolekcija dizajnera Tea Perića za modnu kuću MAK predstavljena je kroz modni editorijal na portalu www.moda.hr

Otkuda inspiracija za kolekciju, otkrio je sam dizajner. 'Kroz svaku svoju kolekciju slavim ženu i nastojim im pokazati i odati svoje poštovanje. U aktualnoj kolekciji TEO P. za MAK za sezonu jesen/zima 2011/12. postavilo se pitanje što bi bilo da je žena iz filma o Jamesu Bondu? Kakva bi ona bila? I kako bi se odijevala? Nastojao sam stvoriti kolekciju za upravo takvu, urbanu ženu koja je uvijek dotjerana bez obzira što radi u životu, kakve obveze imala tijekom dana i koliko vremena posvećuje obitelji. Jer ona je tijekom čitavog svog dana zapravo na 'red carpetu' i nosi odjeću koja je istovremeno šik i lijepa, ali i vrlo nosiva, funkcionalna i ugodna. Takva se žena mora dobro i lijepo osjećati i kada ide u dućan i po djecu u vrtić', kaže Teo Perić ističući kako je nova kolekcija izuzetno funkcionalna.

'Zahvaljujući kombinaciji pravih boja, tkanina i krojeva, ova je kolekcija istovremeno vrlo nosiva danju kao i navečer. Primjerice, dobar kaput preko finog kombinezona lijepo će vas odjenuti za večer, a za dnevnu varijantu kombinirat ćete fine hlače i laganu bluzu', predlaže dizajner.

Kolekciju TEO P. za MAK karakterizira retro minimalizam, a krojevi su dobri stari klasični i vrlo pročišćeni, no istovremeno i neuobičajeno opušteni kako bi ženama 21. stoljeća bilo ugodno. Iako će se u kolekciji prepoznati utjecaj 80-ih godina 20. stoljeća, koji već lagano vuče na devedesete, ideja svake kolekcije TEO P. za MAK je da postane bezvremenska. I zato i komad iz kolekcije TEO P. za MAK iduće godine neće biti demode, jer se ipak radi o vječnim i elegantnim komadima.

Idealnu ženu kako je vidi kuća MAK utjelovila je lijepa Alma Cerić (Taliamodel), fotografiju potpisuje Goran Čižmešija, za make-up se pobrinula Nena Mrkonjić, a za frizuru Ivica Palinić